IMG 6954

 

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України завжди дотримувалися тієї думки, що ефективність роботи профспілкових лідерів обумовлена не тільки їх лідерськими якостями, але і фаховим рівнем підготовки. Одним з потужних інструментів підвищення кваліфікації голів районних, міських організацій та первинних профспілкових організацій працівників вищих та професійно-технічних навчальних закладів стала робота постійнодіючого семінару.

 

Питання рівня та своєчасності оплати праці освітян завжди було одним з основних для Профспілки. В умовах соціально-економічної нестабільності в країні цей напрямок взагалі стає ключовим. Виходячи з цього, обком Профспілки провів свій черговий семінар на тему: «Громадський контроль за дотриманням законодавства про оплату праці».

 

Учасники навчання розглянули широкий спектр питань роботи Профспілки.  Привітала учасників навчання та запросила до роботи Тетяна Матвеєва — голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Також вона оперативно проінформувала про основні напрямки роботи центрального комітету Профспілки на сьогоднішньому етапі.

 

Далі з питань соціально-економічного захисту працюючих в сучасних умовах перед присутніми виступила Тамара Назіна — завідуюча відділом соціально-правового захисту і економічних питань федерації профспілкових організацій області. Щодо нюансів оплати праці працівників освітянської галузі профспілкові лідери мали змогу поспілкуватися з Любов'ю Ушак, заступником головного бухгалтера управління освіти Чернігівської міської ради. Практичні аспекти методики здійснення громадського контролю за дотриманням законодавства про оплату праці висвітив юрисконсульт обкому Профспілки Олексій Лугина. На практичному занятті з цього ж питання, учасники семінару практикувалися на конкретних прикладах виявляти порушення у сфері оплати праці.

 

Важливою частиною навчання стало обговорення підготовки до звітно-виборної кампанії у Профспілці. Разом з Ніною Дудкою, заступником голови обласної організації Профспілки лідери структурних ланок обласної організації Профспілки розглянули інструкцію і методичні рекомендації з проведення звітів і виборів. Усі теоретичні аспекти цього процесу були закріплені в ході практичного заняття «Прийняття рішень виборними органами з питань організації і проведення звітів і виборів».

 

Варто відзначити, що нещодавно відбулося засідання дев'ятого Пленуму комітету Чернігівської обласної організації Профспілки, де розглядалися і приймалися рішення щодо деяких питань, які були розглянуті на семінарі. Зокрема, члени комітету обговорили роботу ланок обласної організації Профспілки щодо виконання рішень обласної звітно-виборної конференції; організацію звітів і виборів; виконання бюджету комітету обласної організації. Окремим питанням стояло доповнення до діючої Угоди між управлінням освіти і науки облдержадміністрації і обласною організацією Профспілки щодо збереження робочого місця в умовах часткової мобілізації.

 

Віталій Копиш,

Чернігів

IMG 6958

 

IMG 6979

 

 

IMG 6988

 

IMG 6994

 

IMG 7003

 

IMG 7009