DSC06101

 

 

23 квітня 2014 року відбулось засідання Президії Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України. Президія розглянула ряд питань що стосуються внутрішньоспілкової роботи та організаційного зміцнення.

На пропозицію Профспілки відбулась зустріч членів Президії з заступником Міністра-керівником апарату Міністерства соціальної політики України Іванкевичем Віктором Вікторовичем з обговорення проблемних питань працівників соціальної сфери і ситуації, що склалась навколо питань соціально-економічного захисту працівників бюджетної сфери, в тому числі і державних службовців у зв’язку з фінансовою кризою у державі.

Відбулась конструктивна відверта розмова навколо ситуації, що склалась, і бачення сторін соціального діалогу щодо необхідності соціально-економічного захисту працівників підприємств, установ та закладів соціальної сфери. Члени Президії порушили питання щодо оплати праці працівників бюджетної сфери, державних службовців, збереження чисельності фахівців із соціальної роботи, питання захисту працівників протезних підприємств, недопущення скорочення їх чисельності, збереження існуючої структури протезної галузі тощо.

Досягнуто домовленості про продовження узгоджувальних консультацій представників сторін по переговорах з укладання Галузевої угоди на 2014-2016 роки, про підготовку спільного звернення до керівників місцевих органів виконавчої влади щодо недопущення скорочення чисельності працівників соціальної сфери у зв’язку з надмірним навантаженням через розширення і введення додаткових функцій. Члени Президії запропонували проводити щоквартально такі зустрічі з метою розгляду проблемних питань і пошуку шляхів їх розвязання.

 

Профспілка працівників соціальної сфери України