ЗАК1

 

         На базі Чинадіївської дитячої школи мистецтв у Мукачівському районі відбулося виїзне засідання президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури (голова Наталія Товтин). Розглянуто питання про Стратегію модернізації Федерації профспілок України, її членських організацій.

         Голова галузевого обкому профспілки Наталія Товтин, яка є членом Ради ФПУ, проінформувала учасників зібрання про останнє засідання Ради, питання, які розглядалися на ньому. Вона висловила свою позицію щодо проекту Стратегії модернізації ФПУ, спрямовану на зміцнення профспілкового руху, посилення його ролі і місця у громадянському суспільстві.

         Свої пропозиції щодо прийняття та реалізації Стратегії ФПУ, її членських організацій висловили члени президії Ольга Стадник, Галина Акулова, Марія Гомонай, Анатолій Плєханов та інші. Йшлося, зокрема, про підвищення престижності роботи в профспілках, їх ролі та іміджу у суспільстві, формування у працюючих свідомого профспілкового членства, необхідності надання ФПУ права законодавчої ініціативи, вдосконалення організаційної та фінансової діяльності профспілок на всіх рівнях, створення резерву профспілкових кадрів та рахунок перспективної молоді тощо. У прийнятій постанові членським організаціям обласної профспілки рекомендовано провести обговорення проекту Стратегії на конференціях, зборах та засіданнях виборних профспілкових органів галузі.

         На засіданні президії також розглянуто хід оздоровлення дітей профспілкою працівників культури нашого краю. Учасники зібрання ознайомилися з роботою галузевого літнього оздоровчого табору «Гармонія», який працює на базі Чинадіївської дитячої школи мистецтв, зустрілися з дітьми. Про діяльність оздоровниці профспілковим активістам розповів начальник табору Михайло Фендик.

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

 

         На фото: засідання президії веде голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин;

         - учасники зібрання;

         - профактивісти разом з дітьми - у «Гармонії».

 

ЗАК2

 

ЗАК