detail 6706736c2ce6f4f6523cba94489ce9df

До Федерації профспілок України продовжують надходити чисельні листи від членських організацій ФПУ з висловленням категоричної позиції профспілок проти ухвалення Верховною Радою України проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", яким передбачається подальший наступ на трудові права та гарантії працівників.

Пропонуємо до уваги окремі листі:

Центральний комітет Профспілки працівників споживчої кооперації України, ознайомившись із законопроектом про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", повідомив, що він вважає запропоновані Урядом зміни до Держбюджету неприпустимими, оскільки вони погіршують соціально-економічні складові та звужують гарантії трудових прав на працю.

Це зазначено у листі до ФПУ (текст листа Профспілки додається).

Миколаївська обласна рада профспілок погоджується з позицією ФПУ, що зміни, передбачені проектом Закону України «Про внесення змін до Держбюджету-2014» (реєстр.№ 4308а від 21.07.2014), значно погіршать соціально-економічні складові Держбюджету на 2014 рік та обмежать низку трудових прав працівників, передусім бюджетної сфери.

(Тест листа додається)

Федерація профспілок Черкаської області розділяє тривогу Федерації профспілок України та її членських організацій щодо обмеження прав трудящих та зниження соціально-економічних складових Державного бюджету поточного року в зв'язку із внесенням Кабінетом Міністрів України на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" щодо коригування показникі.

(Текст листа додається)

ЦК профспілки працівників геології, геодезії та картографії України, направляє Вам копію листа, відправленого 28.07.2014 р. № 01-02-59 Голові Верховної Ради України відносно проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік (внесення змін) реєстр № 4308 а від 21.07.2014 р.», який вважається неприйнятним і, враховуючи надскладний політично-економічний стан України може призвести до катастрофічних наслідків.

(Текст листа додається)

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України розглянув розроблений Кабінетом Міністрів України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», реєстраційний № 4308, прикінцевими положеннями якого значно звужуються трудові права педагогічних, науково-педагогічних, інших працівників навчальних закладів та установ освіти, а також працівників галузі охорони здоров'я, культури, соціальної сфери, та вважає зазначений законопроект в частині обмеження прав і гарантій працівників бюджетної сфери, в тому числі освітян, антисоціальним, зорієнтованим на суттєве зниження життєвого рівня всіх працівників бюджетної сфери.

(Лист додається - 1 стор., 2 стор.)

Профспілка працівників культури України розглянула проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік» (реєстр. № 4308 а), який розроблений за пропозиціями Міністерства фінансів України, що містяться у листі Мінфіну від 15.07.2014 року № 31-04110-04-3/17977 та вважає його таким, що порушує норми Конституції України.

(Текст листа додається 1 стор., 2 стор., 3 стор.)

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту ФПУ,