DMR

 

Згідно з планом роботи Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок на II півріччя 2014 року та домовленістю з соціальними партнерами з питань охорони праці 14 серпня 2014 року в Будинку спілок обласного профоб'єднання відбулася нарада з питання «Про реалізацію рішень Міжгалузевої ради профспілок від 24.04.2008 року та угод з соціальними партнерами з питань охорони праці». На нараду були запрошені керівники членських організацій обласного об'єднання профспілок, технічні інспектори праці та інші представники профспілок з питань охорони праці, голови профспілкових комітетів підприємств, страхові експерти з охорони праці, керівники і спеціалісти служб охорони праці підприємств області, представники редакції журналу «Технополіс».  

               Нараду відкрив та вів голова обласного об'єднання профспілок В. Дубіль. Він, зокрема, зазначив, що сьогодні, коли можливості державного нагляду за станом безпеки на виробництві тимчасово скоротилися, профспілковим організаціям, територіальним управлінням Держірпромнагляду у області та страховим експертам з охорони праці необхідно виконувати раніше прийняті спільні рішення та шукати інші, нові дієві способи впливу на роботодавців, щоб утримати травматизм і профзахворюваність під контролем.

               З доповіддю на нараді, щодо реалізації рішень Міжгалузевої ради від 24 квітня 2008 року, виступив головний технічний інспектор праці обласного об'єднання профспілок П. Довганенко. Він проаналізував динаміку виробничого травматизму за період 2007 – 2013р.р. та перше півріччя 2014р. та відзначив, що за цей період загальний травматизм в області знизився на 52%, смертельний – майже на 50%, а профзахворюваність на 8,8%. В I півріччі поточного року теж зафіксовано обнадійливе зниження цих показників.

               В своїй доповіді спеціаліст облпрофоб'єднання зазначив також, що досягнутим результатам в значній мірі сприяла організаційна, наглядова та профілактична робота, яка проводилась профспілковими організаціями, перш за все первинними, та їх комісіями з питань охорони праці, а також соціальними партнерами згідно з укладеними в 2012 році обласним об'єднанням профспілок Угодами про взаємодію та співпрацю з територіальними управліннями Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області, Криворізьким гірничопромисловим територіальним управлінням, а також з управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України у Дніпропетровській області.

                В обговоренні питання взяли участь начальник теруправління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області В. Іванко, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України у Дніпропетровській області Н. Братко, керівники галузевих членських організацій І. Сова, О. Андрейченко та Є. Бусурулов, а також технічний інспектор праці, голова комісії з охорони праці ТОВ «Інтерпайп Нижньодніпровський трубний завод» В.Биков та головний технічний інспектор праці ЦК профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України В. Білик.

               Учасники наради прийняли Звернення до роботодавців, власників підприємств, керівників профспілкових комітетів підприємств, установ і організацій, керівників членських організацій обласного об'єднання профспілок, до працівників служб охорони праці всіх рівнів «Про подальшу діяльність профспілок, державних органів, роботодавців і власників підприємств в питаннях створення безпечних та нешкідливих умов праці на робочих місцях підприємств, установ і організацій».

 

                                                                             Прес-центр Дніпропетровського

                                                                              обласного об'єднання профспілок