1352359115 rl907

 

Президія Закарпатської обласної ради профспілок (голова Іван Король) звернулася до Президента, Верховної Ради,  Кабінету Міністрів України  та до керівника депутатської групи «Закарпаття» у Верховній  Раді України Валерія Пацкана із заявою з приводу внесення урядом на розгляд Верховної Ради України  проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», який передбачає зменшення пенсій працюючим пенсіонерам на 15 відсотків, поступове підвищення  на 5 років  пенсійного віку жінкам при призначені пенсій на пільгових умовах і за вислугу років, а також збільшення  на 5 років тривалості страхового стажу, необхідного  для призначення пенсій.

Профспілки області, -  зазначено  у заяві президії облпрофради, -  серйозно турбує і те, що  для обчислення пенсій заморожується показник середньої заробітної плати, який застосовуватиметься у 2015 році (тобто пропонується у 2016 році і  подальші роки показник середньої заробітної плати, обчислений за 2012-2014 роки).

В умовах економічного  свавілля  такі «новації»  уряду завдають серйозної шкоди пенсіонерам, які при невпинному знеціненні гривні, зростанні цін на продукти харчування, комунальні послуги, медикаменти приречені на злиденне існування.

Ми добре розуміємо, в  якій складній ситуації знаходиться наша держава у зв’язку з агресією на Сході України. Тому вихід з кризи треба шукати не за рахунок трудящих, а вжиття невідкладних заходів для наповнення державної скарбниці за рахунок запровадження податку на багатство, дійових механізмів протидії ухилень від сплати податків, боротьби з корупцією, тощо.

Звертаємось до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України  про невідкладне проведення  консультацій зі сторонами соціального діалогу – профспілками і роботодавцями щодо недопущення антиконституційних змін до чинного законодавства, спрямованих  на погіршення соціальних стандартів  життя людей праці і пенсіонерів.

Звертаємось до народних депутатів, які представляють  виборців Закарпаття у Верховній Раді України, зважено і відповідально поставитися до голосування законопроектів, який вносить  на розгляд  парламенту Кабінет Міністрів, виходячи перш за все з інтересів і захисту прав трудової людини, - йдеться у  заяві президії Закарпатської обласної ради профспілок.

 

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

 Закарпатської обласної ради профспілок