DSC06354 

 

26 лютого 2015 року в Міністерстві соціальної політики України за участю Міністра соціальної політики П.Розенка відбулася зустріч керівництва Мінсоцполітики з представниками Профспілки працівників соціальної сфери України на чолі з головою Профспілки В.Тьоткіним. У зустрічі взяли участь заступник міністра-керівник апарату В.Іванкевич, директори департаментів міністерства. Учасники зустрічі обговорили проблемні питання працівників установ, закладів та організацій соціальної сфери, зокрема питання:

- Фінансування, оплати праці та умов праці.

- Укладення нової Галузевої угоди на 2015-2017 роки.

- Питання соціального діалогу за умов децентралізації владних повноважень:

-ліквідація органами місцевого самоврядування закладів соціального захисту без узгодження питання з відповідними органами системи соціального захисту;

-скорочення чисельності працюючих в системі;

-низький рівень матеріального забезпечення працівників системи соціального захисту та державних службовців;

-необхідність створення належних умов для поліпшення організації роботи та забезпечення охорони праці в установах та закладах соціальної сфери.

- Перспективи збільшення бюджетних асигнувань на галузеві програми.

- Законодавче встановлення державних гарантій для працівників системи та інше.

Міністр соціальної політики України П.Розенко погодився з тим, що в складних умовах сьогодення і збільшення навантаження на працівників соціальної сфери вимоги Профспілки, направлені на захист соціально-економічних прав працівників галузі справедливі і потребують розгляду.

Голова Профспілки В.Тьоткін запропонував продовжити роботу щодо укладання Галузевої угоди на новий термін, проект якої був підготовлений в 2014 році і направлений міністерству.  

 

Профспілка працівників соціальної сфери України