1455138

 

Президія Ради профспілок Івано-Франківської області, розглянувши законопроекти № 2212 „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення”, 2147 „Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2015 рік”, внесені КМУ для прийняття Верховною Радою України, просить Вас не допустити їхнього прийняття, як таких, що не просто погіршують життя пенсіонерів та інших категорій громадян, а ставлять їх на межу виживання.

 

         Мільйони українців чесно працювали десятиліттями, щоб хоч якось убезпечити себе від голодної смерті на старості, а Кабінет Міністрів України одним рішенням хоче перетворити їх на жебраків. Проголосивши курс на реформування економіки України, виведення з тіні заробітної плати, орієнтацію на соціальні стандарти ЄС, насправді Уряд робить усе, щоб різко погіршити життя усього українського народу, викликати його невдоволення та соціальний бунт.

          У людей виникають запитання:

          - чому ми маємо виконувати вимоги МВФ і інших міжнародних фінансових структур щодо встановлення цін і тарифів на життєво необхідні товари і послуги, що виробляються українськими товаровиробниками на основних засобах, придбаних завдяки тяжкій праці мільйонів українців та з української сировини?

          - чому працююча людина в офіційному секторі економіки України має ставати ще біднішою, а казнокради, злочинці, олігархи ще більше збагачуються;

          - чому кращі сини і дочки України повинні шукати ліпшої долі на чужині, а не працювати на розбудову рідної України? В той же час іноземці і рідні реформатори скуповують українські підприємства та майно;

          - чому практично нічого не зроблено для припинення розкрадання мільярдів доларів у паливно-енергетичному комплексі, банківській системі, оборонній промисловості?

          - чому Уряд України нічого не робить для інвестування в розвиток вітчизняної промисловості, сільського господарства, в той же час витрачає значні кошти платників податків України на придбання аналогічних товарів інших держав, в т.ч. і Росії?

         - чому Уряд прив’язує ціноутворення в Україні до долара, а народ отримує мізерні пенсії і зарплати в гривнях, та ще й „заморожує” їх?

          - чому Україною повинні керувати іноземці, а українцям залишається тільки тяжко працювати і мовчати?

          - чому в стінах ВРУ, КМУ, адміністрації Президента України повинна звучати іноземна мова, а не державна?

          - чому Уряд не повертає в державну власність підприємства, санаторно-курортні, фізкультурно-спортивні заклади, заклади соціального спрямування, котрі розпродані за безцінь різними міністерствами і відомствами, в т.ч. Міноборони, МОЗ і ін., зате проявляє активну діяльність щодо націоналізації майна, яке протягом всіх років незалежності України ефективно працювало, розвивалось і давало бюджетні надходження та робочі місця ;

          - чому Бюджет України прив’язується до курсу долара, а не до гривні. Україна поки-що не є ще одним штатом США?

 

         І таких „чому” незліченна кількість.

 

         На завершення хочемо Вам нагадати, що народ України – джерело влади в Україні. Народ наділив Вас повноваженням представляти його інтереси в усіх сферах життя. Саме Ви повинні приймати Закони України в інтересах народу України, а не в інтересах Прем’єр-Міністра України чи МВФ, як виразника інтересів міжнародних олігархічних кланів.

          Саме Ви повинні формувати бюджет України, вносити зміни в законодавчі акти з метою поліпшення життя українців.

          Виконавча влада тому і називається виконавчою, що повинна виконувати волю народу, а не диктувати Вам і всьому народу України за якими правилами ми повинні жити.

          Шановні українські депутати. Настійливо просимо Вас твердо стати на захист українського народу і не допустити прийняття Бюджету України і інших законів, які затягують зашморг на шиї всього народу.

 

                                                                  За дорученням Президії Ради

 

                                                        профспілок Івано-Франківської області

 

                                              

 

Голова Ради

 

профспілок області                                                   І.Є.Басюк