P1010918 images thumb large1000 900

На IV пленарному засіданні Сумської обласної ради профспілок прийнято Звернення до народних депутатів України:

 

Сумська обласна рада профспілок від імені трудових колективів підприємств, установ та організацій області висловлює крайню стурбованість з приводу  прийнятих за останній час законодавчих актів, які серйозно погіршують соціально – економічний захист населення, знижують життєвий рівень працюючих, пенсіонерів, молоді.

За період роботи Верховної ради України VIII скликання значно подорожчали ліки, паливно-мастильні матеріали, продукти харчування. З першого квітня мають вирости більш якна 60 відсотків тарифи на електроенергію, а зростання цін на газ, яке планує уряд не дозволить своєчасно розраховуватись за спожиті послуги, призведе до збільшення боргів та масових відключень споживачів. Запропонований Урядом механізм субсидій не забезпечить захисту більшості населення. Як наслідок, працівники та пенсіонери стануть ще біднішими та знедоленими, адже рівень оплати праці та пенсій взагалі зупинився, а прожитковий рівень став найнижчим в Європі.

Прикро, що урядові рішення та законодавчі акти парламенту приймаються без належного громадського обговорення, без соціального діалогу з профспілками та роботодавцями, шляхом впливу на народних депутатів через багаторазове повернення до голосування.  

Викликає занепокоєння і тривале ігнорування укладання нової Генеральної Угоди між Кабінетом Міністрів України, Федерацією роботодавців та профспілковими об’єднаннями, що серйозно стримує вирішення першочергових завдань у суспільно – економічній і трудовій сферах.

Ми розуміємо, що Україна сьогодні знаходиться у стані військового конфлікту на Сході, але перекладати увесь тягар на плечі працюючого населення неприпустимо! Вирішення проблем країни не може здійснюватись за рахунок «витрушування кишень» звичайних працівників, вчителів, працівників культури, охорони здоров’я, соціальної сфери, державних службовців, пенсіонерів.

Профспілки Сумщини звертаються до народних депутатів України та заявляють категоричний протест проти підвищення цін на енергоносії, продукти харчування, медикаменти, тарифи на житлово – комунальні послуги, без підвищення рівня мінімальної заробітної плати та пенсії. Одночасно вимагаємо від народних обранців повернутися до зобов’язань записаних в передвиборних програмах та забезпечити своєю роботою поліпшення життєвого рівня населення. Пропонуємо вжити невідкладних заходів для стабілізації інфляції, підвищення доходів людини праці, забезпечення фінансування в повному обсязі освіти, охорони здоров'я, культури, житлово – комунальної сфери.

Вимагаємо припинення прийняття законодавчих актів, які суперечать ст. 22 Конституції України щодо недопущення погіршення вже існуючих прав та свобод громадян.

 

За дорученням членів Ради,

Голова Сумської обласної ради профспілок               Т.О. Євдокимова

 

 

http://sprof.sumy.ua/index.php/novyny/105-zvernennia-uchasnykiv-vi-zasidannia-sumskoi-oblasnoi-rady-profspilok-do-narodnykh-deputativ-ukrainy