ЗА

 

     У Запорізькій області на березі річки Дніпро розташований дитячий оздоровчий заклад "Супутник" ТОВ "Соціальні ініціативи Запоріжжя" ВАТ "Запоріжсталь".

     Велику турботу до дитячого оздоровлення та відпочинку виявляє генеральний директор ВАТ "Запоріжсталь" Ростислав Шурма, профспілковий комітет підприємства – голова Леонід Анісімов і директор ТОВ "Соціальні ініціативи Запоріжжя" Сергій Мішок. У дітей працівників комбінату завжди є можливість відпочити і поправити здоров'я під час літніх канікул.

     До роботи в таборі, який очолює Ольга Архипова, ретельно підбирають кадри вожатих та вихователів, впроваджена цікава культурно-масова, виховна та спортивна програма. Щодня з дітьми проводяться заняття, тренінги, розважальні та ігрові програми, кожна зміна – це цікаві конкурси, ігри та розмаїття цікавих і корисних справ.

     Традиційними стали заходи, що проводяться об'єднанням робітничої молоді комбінату ВАТ "Запоріжсталь". У такі дні молодіжні лідери стають волонтерами та проживають один день у таборі разом із дітьми в ролі вожатих. Для дітей такі дні стають справжнім сюрпризом з позитивними емоціями і подарунками.

     Необхідно відзначити, що окрім лікаря-педіатра в таборі "Супутник" працює стоматологічний кабінет – лікар Любов Хорх, де за письмовою згодою батьків проводиться санація ротової порожнини. Також у таборі працює досвідчений лікар-офтальмолог Олена Тихомирова. Всі діти, які прибули до табору, були обстежені лікарем-офтальмологом, визначена гострота зору, рефракція, проводиться атропінізація и призначається відповідне індивідуальне лікування. Батьки задоволені: їхні діти проходять курс лікування безкоштовно. Все це стало можливим завдяки профспілковому комітету та адміністрації комбінату.

     Для дітей працює дев'ять гуртків по інтересам. Кожна дитина має змогу розвивати свій талант.

     При купанні дітей в басейні велика увага приділяється безпечній поведінці на воді, а також навчанню плаванню.

     Завдяки конструктивній співпраці профспілкового комітету і керівництва підприємства виконується головна частина соціальної політики комбінату - оздоровлення і відпочинок дітей трудящих ВАТ "Запоріжсталь".

     Літо 2015 року закінчується. Діти впевнені, що в наступному році вони знову зустрінуться в улюбленому таборі "Супутник" ВАТ "Запоріжсталь".

 

 

 

Анатолій Черепєхін

Завідуючий відділом Запорізької облпрофради

 

 

ЗА1

 

За2