ban top

 

Створення належних умов роботи — це вже половина успіху підприємства чи будь-якої іншої структури. Адже людина, що приходить працювати у ту чи іншу сферу, повинна не лише заробляти, а й розвиватися та відчувати свою значимість для суспільства.

Українське законодавство визначає ряд умов, за якими мають формуватися трудові відносини між роботодавцем та колективом. Здавалося б нема нічого простішого: необхідно чітко дотримуватися визначених правил і система працюватиме безперебійно.

Втім можливість дотримання визначених догматів залежить від суспільно-політичної ситуації в країні та «сприятливого клімату» на місцях.

Мабуть, чи не єдиний вихід з цього замкнутого кола — налагодження співпраці між його сегментами. Тобто роботодавці, працівники та місцева влада мають визначити спільні пріоритети діяльності і працювати на їх реалізацію.

Такий шлях нещодавно розпочали на Чернігівщині.

26 січня вперше укладено Угоду між виконавчим комітетом Чернігівської міської ради, Федерацією профспілкових організацій Чернігівщини та обласним об'єднанням організацій роботодавців.

 

Детальніше.

 

                                                             Офіційний сайт Чернігівської облдержадміністрації