Григорій Осовий закликає народних депутатів допомогти людям

Vcheni  buti volonterom   dobre dlya sercya 1366032822

Голова ФПУ Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий звернувся до депутатських фракцій Верховної Ради України «Блок Петра Порошенка» і «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» із закликом підтримати при голосуванні законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо підвищення соціальних стандартів та гарантій)» (реєстр. № 2239 від 25.02.2015).

Голова ФПУ наголосив, що зазначений законопроект розроблений Федерацією профспілок України та в рамках співробітництва внесений до Парламенту народним депутатом України С.М. Капліним.

Він спрямований на підтримку громадян, що є вкрай необхідним в умовах, коли інфляція за 2014 - 2015 роки сукупно перевищила 50%, гривня девальвувала майже в чотири рази, а розміри основних державних соціальних стандартів та гарантій залишаються замороженими на рівні 2013 року (прожитковий мінімум для працездатних осіб та мінімальна заробітна плата складає 1218 гривень, розмір мінімальної пенсії - 949 гривень).

На жаль, урядовий законопроект змін до Державного бюджету України на 2015 рік (реєстр. № 2147 від 16.02.2015) не передбачає підвищення соціальних стандартів та гарантій.

У листі повідомляється про те, що за офіційними даними (опублікованими на сайті Міністерства соціальної політики України) фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах січня 2015 року для працездатних осіб становить 1753 гривні, а для осіб, які втратили працездатність - 1224 гривні.

Отже, розмір мінімальної заробітної плати несправедливо занижено на 535 гривень, а мінімальної пенсії - на 275 гривень.

Лідер українських профспілок закликає народних обранців сприяти встановленню справедливості в інтересах мільйонів наших співвітчизників і задля запобігання зростанню соціальної напруги у суспільстві.

Він також звернувся до членів СПО об’єднань профспілок і поросив їх направити до парламентських комітетів і народних депутатів, з якими вони співпрацюють, відповідних звернень щодо підтримки згаданого законопроекту.

ІАЦ

Архiв