Ухвалені зміни до Держбюджету-2015 не передбачають підвищення соціальних стандартів та гарантій

1419411213 10881587 10202449057301651 551521914709034592 n-1   Верховна Рада України ухвалила запропоновані Урядом зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (законопроект реєстр. №2147 від 16.02.2015). На жаль, пропозиції профспілок щодо підвищення соціальних стандартів та гарантій залишились не почутими. І це в умовах стрімкого зростання інфляційного тиску (сукупна прогнозована інфляція 2014–2015 років перевищує 50 %), чотирьохразової девальвації гривні, і, як наслідок, катастрофічного падіння рівня життя значної частини населення..

Законопроект «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні»

7777 На розгляді ФПУ знаходиться законопроект «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» (нова редакція). З огляду на те, що положення даного законопроекту стосуються питань розвитку малого і середнього підприємництва, створення сприятливих правових умов для усунення бар'єрів і негативних факторів на шляху реалізації підприємницьких ініціатив, забезпечення зайнятості населення та соціально-економічного розвитку держави в цілому, просимо висловити свою позицію та у разі наявності пропозицій..

Обстоюємо законні права щодо діяльності профспілок

ec8dd3d897e544c7c120207eb94bb808   Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні розглянув проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України, пов'язаних з діяльністю Міністерства юстиції України, Державної архівної служби України, Державної реєстраційної  служби  України,  у  зв'язку  з  прийняттям  Закону    України «Про    адміністративні    послуги»‚    внесений  КМУ (реєстр. №3746 від 10.12.2013) та надіслав листа до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, а..

ПРОЕКТ ЗАКОНУ ПРИЙНЯТО ЗА ОСНОВУ!

4 квітня 2013 року Верховною Радою України розглянуто та прийнято за основу проект Закону України «Про затвердження Загальнодержавної соціальної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014 ‑ 2018 роки» (реєстр. № 1184 від 27.12.2012 р), поданий Кабінетом Міністрів України.   10 квітня 2013 року Закон направлено на підпис Президенту України. Проект Закону України про затвердження Загальнодержавної соціальної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Мінімальна зарплата повинна бути більше, ніж прожитковий мінімум

2013 076 005 Експертна нарада за участю представників Федерації профспілок України, законодавчої та виконавчої влади, роботодавців і наукових закладів щодо реформування методології визначення розміру прожиткового мінімуму, співвідношення таких понять, як мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум тощо, відбулась 9 квітня у Будинку спілок. У заході взяв участь та виступив заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк. Під час наради було презентовано проект Закону України про внесення змін до Закону..

Податок на нерухомість пропонують замінити податком на багатство