ФПУ допомогла

1417705540 1    Постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2014 року №267 “Про реорганізацію деяких казенних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства соціальної політики” було прийнято рішення реорганізувати Тернопільське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство шляхом його приєднання до Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування.   Ліквідація на території Тернопільської області казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства як юридичної особи необґрунтовано і несправедливо поставила б нашу область в нерівні умови в..

Допомога захисникам України

ATO   Вітчизняні підприємства лісових галузей активно допомагають українськім військовим, які наразі перебувають у зоні проведення АТО.   За інформацією Центрального Комітету Профспілки працівників лісових галузей України станом на 01.04.2015 року зібрано і передано бронежилети, теплий одяг, спальні мішки, взуття, каски, пристрої нічного бачення, радіостанції та інші необхідні речі на суму 1млн. 925 тис. 569 гривень. Свій внесок зробили трудові колективи Київської, Чернігівської, Рівненської Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської та ін. областей.   (..

Профспілки переймаються роботою органів казначейства у зоні АТО

IMGi9823 2728   Міністерство фінансів України та Державна казначейська служба України розглянули звернення ФПУ стосовно відновлення роботи органів Казначейства у зоні дії антитерористичної операції та повідомили, що відповідно до ст.14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» і з метою забезпечення безпеки життя громадян призупинено казначейське обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів окремих територій Донецької та Луганської областей. У разі стабілізації ситуації органи Казначейства у найкоротший термін відновлять казначейське..

Профспілки встали на захист морехідного училища

a 34604831 123   Міністерство аграрної політики та продовольства України розглянуло лист Федерації професійних спілок України щодо збереження Херсонського морехідного училища рибної промисловості у сфері управління Державного агентства рибного господарства України та повідомило, що позиція міністерства полягає в тому, що підготовка висококваліфікованих спеціалістів з належними практичними навиками, як і раніше, повинна бути сконцентрована саме в спеціалізованих навчальних галузевих закладах, в тому числі в Херсонському морехідному училищі рибної..

Правова інспекція праці ФПУ на захисті людини праці

Одним з важливих напрямків діяльності департаменту правового захисту апарату Федерації профспілок України є практичне та методичне забезпечення ефективного судового захисту прав та законних інтересів членів профспілок та профспілкових організацій, а також здійснення правороз’яснювальної роботи щодо захисту порушених або оспорюваних прав спілчан у судових органах.          На виконання зазначених завдань працівниками створеної на базі департаменту правового захисту апарату ФПУ правової інспекції праці останнім часом проводилося навчання членів профспілок та представників членських організацій..

Благодійна акція “Вища школа — середній” відбулася в м. Ніжині

IMG 4017   25 червня в стінах Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя пройшла благодійна акція “Вища школа — середній”. Захід було проведено в рамках програми, започаткованої первинною профспілковою організацією працівників Університету та профспілковою організацією історико-юридичного факультету. Ще на початку навчального року профбюро, професорсько-викладацький склад за підтримки студентства розпочали виготовлення та збір графічно-наочного матеріалу та додаткової літератури краєзнавчого характеру, яка була передана у загальноосвітні школи Носівського району. Голова Носівської..

Інформуємо про розгляд судових справ щодо захисту трудових прав членів профспілок

2012 168 005   Як раніше повідомлялось  до Федерації профспілок України звернулися члени Профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів, які працювали в Приватному акціонерному товаристві «Білицький завод «Теплозвукоізоляція», з приводу їх незаконного звільнення з роботи та невиплати заробітної плати. За вказаними зверненнями складено відповідні позови  до суду, по яких було відкрито судове провадження Ірпінським міськрайонним судом Київської області. Представництво інтересів працівників – членів профспілок здійснювалось головним спеціалістом департаменту правового захисту апарату ФПУ  Пророком  Володимиром Володимировичем.   На даний час..

Не старіють душею ветерани

2013 080 007  У ці дні багато привітань та квітів отримав ветеран профспілкового руху з багаторічним стажем активної діяльності Василь Дмитрович Рябцев. І це зрозуміло – у Василя Дмитровича – славетний ювілей. 15 квітня йому виповнилось 85 років! З цим святом колишнього працівника спочатку Української республіканської ради профспілок (Укрпрофради), а потім Федерації профспілок України привітали від імені Голови ФПУ Юрія Кулика та від себе особисто заступники..

ФПУ допомогла

2112 1234   Фахівцями департаменту правового захисту апарату ФПУ протягом останнього року складено більше 230 позовів до суду, з яких більше половини позовів задоволено на користь працівників – членів профспілки, по іншим триває судовий розгляд. Представництво інтересів працівників – членів профспілок здійснювалось головним спеціалістом департаменту правового захисту апарату ФПУ Пророком Володимиром Володимировичем.  1. До Федерації профспілок України звернулися члени Профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів, які працювали в Приватному..
Архiв
<< < Серпень 2017 > >>