2013 080 007

У ці дні багато привітань та квітів отримав ветеран профспілкового руху з багаторічним стажем активної діяльності Василь Дмитрович Рябцев. І це зрозуміло – у Василя Дмитровича – славетний ювілей. 15 квітня йому виповнилось 85 років! З цим святом колишнього працівника спочатку Української республіканської ради профспілок (Укрпрофради), а потім Федерації профспілок України привітали від імені Голови ФПУ Юрія Кулика та від себе особисто заступники Голови ФПУ Григорій Осовий та Сергій Українець, голова первинної профспілкової організації апарату ФПУ Марія Гриценко, радник Голови ФПУ у справах ветеранів профспілкового руху Михайло Селіхов, ветерани профспілок. Василя Дмитровича було також нагороджено Подякою Голови ФПУ.

«Я мав честь працювати в профспілкових організаціях майже 45 років, - розповідає ювіляр. – З них в Українській республіканській раді профспілок я працював 28 років. Перш за все, я займався вивченням та поширенням передового досвіду організації соціально-економічного захисту людини праці на підприємствах. Ми також запроваджували досвід матеріального та морального стимулювання працюючих на кращих підприємствах не лише України, але й в інших країнах СНД. Серед питань, які були в центрі уваги, були питання захисту соціально-трудових прав трудящих. Я дуже радий, що сьогодні мене так щиро і душевно привітали у рідних для мене стінах Федерації профспілок України. Взагалі, хочу наголосити, що Голова ФПУ Юрій Миколайович Кулик, його заступники, профком ФПУ, особисто Марія Миколаївна Гриценко, приділяють ветеранам дуже багато уваги та турботи».

«Василь Дмитрович – один з тих славетних профспілкових працівників, які у 70-80 роки минулого сторіччя вирішували дуже складні та почесні завдання по організації профспілкового руху на підприємствах і в організаціях України, - зазначив радник Голови ФПУ у справах ветеранів профспілкового руху Михайло Селіхов. – Головне, що профспілки тоді були оперативним штабом, де здійснювались дії по соціально-економічному захисту людини праці. А Василь Дмитрович був одним з самих активних і професійних захисників законних прав та інтересів працюючих».

«У нашій первинній профспілковій організації 75 чоловік – це ветерани профспілкового руху, які вийшли на пенсію з Укрпрофради чи ФПУ - каже Марія Гриценко. – Одним з найактивніших з них є учасник Великої Вітчизняної війни Василь Дмитрович Рябцев. Він 45 років віддав роботі в профспілках. Це дуже поважна людина. Він активно передає свій багатий досвід молодому поколінню, постійно цікавиться життям нашого колективу. Ми також проводимо велику роботу з нашими ветеранами, організовуємо зустрічі з ними, опікуємось їхніми проблемами, відвідуємо вдома, надаємо адресну матеріальну допомогу. На початку року за рішенням профкому для ветеранів здійснено передплату газети «Профспілкові вісті». Вітаємо та шануємо їх і в свята, і в будні, кожного ветерана листівкою вітаємо з днем народження, а в ювілейні дні народження кожний отримує грошову виплату в розмірі 200 гривень. Хай у них буде здоров’я на довгі роки активного життя».

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

2013 080 003