А

 17 жовтня делегація уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча провела в Кабінеті Міністрів України зустріч з Віце-прем’єр-міністром України, Головою НТСЕР Павлом Розенком.

 Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив консолідовані вимоги ФПУ, які щойно були одноголосно ухвалені учасниками Всеукраїнської акції протесту, а також передав пакет галузевих вимог, пропозицій, звернень та листів трудових колективів.

 На зустрічі з інформацією про ситуацію в різних галузях, з конкретними вимогами та пропозиціями виступили голова профкому Марганецького гірничо-збагачувального комбінату Профспілка трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Анатолій Буряк, голова Херсонської обласної організації Профспілки працівників лісового господарства України Марія Глод, голова первинної профспілкової організації ДП «Антонов» Віктор Гуска, голова первинної профспілкової організації, медична сестра Первомайської міської багатопрофільної лікарні Миколаївської області Оксана Іванченко, вчитель Зеленогайської ЗОШ Харківської області Олена Румянцева, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов, голова Закарпатської обласної ради профспілок Володимир Фленько, голова профкому ПрАТ «Северодонецьке об’єднання «Азот», голова Федерації профспілок Луганської області Валерій Черниш, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.    

  В обговоренні профспілкових вимог взяли участь Міністр соціальної політики України   Андрій Рева, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, в.о Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, керівники різних секторів економіки.

 Під час зустрічі Голова ФПУ Григорій Осовий наполіг, на проведенні в період розгляду і доопрацювання Урядом проекту Держбюджету – 2019, зустрічі керівників Всеукраїнських профорганізацій і територіальних профоб’єднань особисто з Главою Уряду Володимиром Гройсманом для врахування профспілкових пропозицій у головному фінансовому документі країни і реагування на передані на цій зустрічі профспілкові вимоги.

 Зазначимо, що півтора десятка тисяч учасників акції протесту були вкрай розочаровані та навіть обурені фактом, що на їх заклики ані Глава Уряду особисто, ані жоден міністр, які у цей час перебували у Будинку Уряду, так і не вийшли до людей.

Невже й насправді урядовцям в Міжнародний день боротьби з бідністю зовсім нічого розповісти представникам трудових колективів, що саме нинішній склад Уряд робить для вирішення такої кричущої для України проблеми, як бідність? На погляд профспілок, саме мітинг перед урядовою будівлею у Києві цього дня є тим майданчиком, де чиновникам змогли б не ховаючись у кабінетах, а наживо поспілкуватись з людьми, які їх утримують та вирішити проблеми, що турбують мільйони українців.

Делегація від Всеукраїнського профспілкового віче попередила урядовців: якщо буде зволікання з розглядом профспілкових вимог, якщо буде й надалі ігнорування поданих ними пропозицій, профспілки вимушені будуть вдатись до масових протестних дій по всій країні, аждо проведення всеукраїнського страйку.

 

Прес-центр ФПУ