images

Враховуючи наміри Уряду переглянути Державний бюджет України на 2014 рік з метою урізання витратних статей, Федерація профспілок України закликала Кабінет Міністрів України:

не допустити зниження життєвого рівня населення України і рівня його соціального захисту,

- віднайти можливості подолання соціальної несправедливості не за рахунок урізання фінансування галузей бюджетної сфери, а шляхом залучення інших джерел наповнення державної казни (введення податку на багатство та розкіш, підвищення рівня оподаткування нетрудових доходів, легалізація заробітної плати та зайнятості, жорсткий контроль за витрачанням бюджетних коштів тощо),

забезпечити взаємодію сторін соціального діалогу при підготовці змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», враховуючи норми чинної Генугоди та положення Порядку участі представників сторін соціального діалогу у формуванні бюджетної політики, затвердженого Президією Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

ФПУ вважає, що в бюджеті поточного року дійсно є ряд видатків, які слід скорегувати та перенаправити на цілі, які сьогодні мають першочергове значення. Проте, зазначене не повинно загрожувати зниженню основних соціальних стандартів і гарантій. Запропоновані Урядом антикризові заходи не повинні стати новим детонатором соціального невдоволення.

Зі зверненням ФПУ до Кабінету Міністрів України, можна ознайомитися тут.

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ