21000

 

Калуська ТЕЦ відзначила свій 50-літній величний ювілей. Це були не прості роки: і злетів, і невдач. Адже неодноразово підприємство переходило з рук в руки кількох власників.

 

А відомо, що вчені роблять експерименти на мишах, а от політики та бізнесмени, на жаль, не гребують експериментувати на людях. Проте, колектив КТЕЦ не дивлячись ні на що, вистояв. Сьогодні Калуська ТЕЦ перебуває в складі Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Нині це успішне підприємство, яке працює злагоджено, як добрий годинник. Права на помилку тут апріорі не може бути.

На урочисту подію запросили ветеранів праці, яких профком спільно з адміністрацією відзначили грошовими виплатами.

Директор КТЕЦ Володимир Мазяр в своєму виступі розказав про перспективи розвитку підприємства. Завдання не з простих – бути конкурентоспроможними на енергетичному ринку.

Успішній роботі підприємства сприяє колективний договір. Підготовка до його остаточного прийняття на конференції, яка відбувалася в травні, попередньо велася настільки серйозно в усіх структурних підрозділах, що в делегатів не виникало жодних питань.

Сьогодні ми живемо у непростий час і, нарешті, на енергетичному ринку з’явилася конкуренція, особливо у нас, на заході. Тому, враховуючи це, роботодавці задля збереження кваліфікованих фахівців, створюють комфортні умови праці.

Так, в новому колективному договорі передбачено, що разом з відпускними, працівникам виплачуватимуть і середньомісячну зарплату на оздоровлення. Загалом на ТЕЦ високий рівень заробітної плати. З 1 липня запроваджено гаряче харчування в їдальні для всього персоналу за рахунок роботодавця.

Враховуючи ці досягнення, на святі відзначено директора Калуської ТЕЦ Мазяра Володимира Івановича знаком Федерації профспілок України за розвиток соціального партнерства.

Не обійшли увагою голову первинної профспілкової організації Калуської ТЕЦ Анатієнко Лідію Олександрівну, яку Федерація профспілок України нагородила нагрудним знаком Заслужений працівник профспілок України. Це справді голова профкому, в якої можна багато чого навчитися.

Там, де соціальні партнери працюють для людей, там можна досягти високих успішних результатів.

 

ГРИНЬКІВ

                                                                                               ВАСИЛЬ ГРИНЬКІВ,

голова Івано-Франківської обласної галузевої Ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України