ОСВ

 

Гострі проблеми освітян та шляхи їх вирішення обговорили учасники пленуму ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, що відбувся 29 листопада у Києві. У його роботі взяв участь Голова СПО обєднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

Вів засідання Голова Профспілки Георгій Труханов.

З доповіддю «Про основні тенденції розвитку профспілкового руху та завдання Профспілки працівників освіти і науки України в умовах соціально – економічної трансформації» виступила заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко.

У доповіді та виступах учасників засідання зазначалось, що профспілковим організаціям, їх лідерам необхідно більш активно та наполегливо захищати права та інтереси членів профспілок, всіх працівників, особливо в умовах таких складних соціально-економічних реформ. Це потребує від профспілкового активу пошуку нових, нестандартних форм та заходів профспілкової та правозахисної роботи. Щоб відповідати вимогам часу та очікуванням людей праці.

 

ОСВ1

 

 

Про дії Федерації профспілок України на захист прав та інтересів людей праці проінформував Голова ФПУ Григорій Осовий.   Перш за все, він зазначив, що тема для обговорення на цьому засіданні освітян дуже важлива та актуальна. Доречи, підкреслив він, про актуальність цього питання говорить вже те, що наступне засідання Ради ФПУ відбудеться під гаслом організаційно-фінансового зміцнення Федерації та її членських організацій.

Профспілковий лідер проінформував присутніх про хід та підсумки засідання Президії ФПУ, що відбулось 27 листопада. І про головне рішення Президії – проведення 6 грудня – напередодні розгляду парламентом проекту Державного бюджету у другом читанні – профспілкової акції у формі інформаційних пікетів органів державної влади. Це рішення було схвалено майже одностайно, наголосив Григорій Осовий. І додав: таким чином профспілки використовують у справі ефективного захисту законних прав та інтересів людей праці весь арсенал заходів, якій передбачено вітчизняним законодавством.

Одночасно, як зазначив Голова ФПУ, Федерація та її членські організації активно впроваджують дії з метою розширення та поглиблення соціального діалогу, придання йому більш ефективного змісту. Як приклади він назвав зустрічі представників профспілок з Премєр-міністром України Володимиром Гройсманом 7 листопада та Першим віце-премєр-міністром України – міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим 28 листопада. Також планується зустріч керівників профспілкових організацій із Степаном Кубівим, керівниками ряду міністерств та відомств 30 листопада.

Під час цих зустрічей та переговорів, наголосив Григорій Осовий, представники профспілок ведуть ділову, конструктивну розмову щодо вирішення тих актуальних та критично гострих проблем, що турбують працівників як реального сектора економіки, так і бюджетної сфери – шахтарів, металургів, вчителів, медиків.

Відповідаючи на  запитання учасників пленуму ЦК, Голова ФПУ проінформував про те, що ФПУ та її керівництву доводиться працювати в складних умовах, коли відбуваються спроби дискредитувати лідерів профспілок, Федерацію. Ці спроби приречені на провал, тому що робляться недобросовісними людьми і не мають під собою ніякої реальної основи. У зв'язку з цим керівництво ФПУ звернулося до компетентних органів з метою прояснити ситуацію і поставити в цьому питанні всі крапки над і.     

 

ОСВ3

  

ОСВ2

 

Заслухавши та обговоривши доповідь «Про основні тенденції розвитку профспілкового руху та завдання Профспілки працівників освіти і науки України в умовах соціально – економічної трансформації» учасники пленуму ЦК прийняли відповідну постанову.

 

 

ОСВ5 

 

Прес-центр ФПУ