А1

 

Голова СПО репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий взяв участь в заходах до Дня охорони праці в Україні. Зокрема 25 квітня він виступив на прес-конференції в ІА «Укрінформ», а 26 квітня вже традиційно взяв участь у церемонії вшанування  пам’яті загиблих на виробництві та покладання квітів до меморіального каменю на Алеї загиблим на виробництві у парку «Відрадний» Солом’янського району   м. Києва.

В заході  в парку «Відрадний» також взяли участь Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, голова Профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, заступник керівника Департаменту охорони праці - завідувач відділу охорони праці апарату ФПУ Валентин Маціяшко, генеральний директор Директорату норм та стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики України Юрій Кузовий,  національний координатор проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» Софія Литвин , менеджер цього пректу Сантуш Антоніу, представники  місцевих органів виконавчої влади, Фонду соціального страхування, організацій роботодавців, редакції журналу «Охорона праці».

«Забезпечення гідних та безпечних умов праці – серед головних пріоритетів профспілок, - зазначив в коментарі кореспонденту Прес-центра ФПУ Григорій Осовий. – Забезпечення законного права працівників на безпеку праці, ефективну його охорону набуває у сучасних складних соціально-економічних умовах особливого значення та гостроти. У цьому напряму ми маємо діяти спільно – профспілки, урядовці, перш за все  Держпраці, роботодавці.  На сьогодні є нагальна необхідності розроблення та реалізація такої політики у сфері охорони праці, яка б забезпечила встановлення нормативів і параметрів безпеки праці, визнаних міжнародним співтовариством, що б звело до мінімуму ризики травмування і професійного захворювання на робочих місцях, а також здійснення заходів з відновлення втраченого здоров’я працівників».

Голова ФПУ наголосив, що нині в Україні, за даними Держкомстату, в шкідливих та небезпечних умовах праці працює кожний четвертий робітник, збільшується кількість профзахворювань. Тому профспілки наполегливо шукають нові форми та методи ефективної протидії процесу погіршення системи охорони праці.

У той же день у Центрі дитячої та юнацької творчості Солом’янського району відбулися урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» та святковий концерт

 

Прес-центр ФПУ

 

А2

 

А

 

А3

 

А4

 

А5

 

А6

 

А7

 

А8