fsu

 

Останнім часом у засобах масової інформації, Інформаційних агенціях та на телеканалах почастішали випадки негативної подачі інформації, проведення брудних інформаційних кампаній щодо найчисельнішого профспілкового об’єднання країни – Федерації профспілок України.

І це не вперше, коли окремі політикани намагаються спаплюжити імідж та підірвати єдність профспілкового руху, нав’язати суспільству неправдиву і спотворену інформацію про профспілки, внести розбрат, знизити силу консолідованого спротиву профоб’єднання, що захищає права майже 6 млн. працівників.

Характерно, що такі звинувачення проти профспілок та їх керівників з’являються в публічному просторі саме в періоди зростання активності профспілкових дій, коли президія ФПУ прийняла рішення про проведення  Всеукраїнської акції протесту профспілок у м. Києві та на місцях, висунувши вимоги до органів державної влади і бізнес-структур щодо припинення наступу на  трудові і соціальні права громадян, зниження непосильних цін і тарифів, невідкладного погашення боргу із заробітної плати, покращення безпеки і охорони праці на робочих місцях.

При прийнятті Державного бюджету на 2018 рік профспілки вимагають від Уряду і народних депутатів встановити гарантований державою мінімум оплати праці не нижче 4 тис. грн., значно підвищити посадові оклади і ставки працівників бюджетної сфери, забезпечити належне фінансування  вугледобувних підприємств, працівників лісового господарства, геологів. При проведенні медичної реформи виконати конституційний обов’язок держави щодо безоплатності і якості медичних послуг.

Федерація профспілок України заявляє рішучий протест інформаційним інсинуаціям у ЗМІ і наголошує, що  подібні нападки не змусять ФПУ звернути з курсу боротьби за трудові та соціальні права працівників. І для цього профспілки будуть використовувати всі законні засоби і повноваження.

Марні потуги тих, хто намагається підпорядкувати та поставити під контроль національний профспілковий рух політичним інтересам.

 

Прес-центр ФПУ

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 ПАТ «Укртелеком»