Володимир Гройсман: Уряд передає проект пенсійної реформи до Парламенту

Pensijna-reforma.-Situatsiya   Кабінет Міністрів України готовий передати в Верховну Раду України остаточно узгоджений проект пенсійної реформи, ухвалення якої передбачає осучаснення пенсій для 9 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня поточного року, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду та введення автоматичного осучаснення пенсій. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи сьогодні засідання Уряду. «Наше завдання – розпочати процес виведення з бідності більшості..

Брат ти мій, а хліб їж свій

derjavna-zakupivla   Представники роботодавців не підтримали пропозицію профспілок щодо підвищення соціальної відповідальності бізнесу.   Під час наради у Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва розглянуто пропозиції щодо вдосконалення процедури державних закупівель та внесення змін до закону України «Про публічні закупівлі». Нарада відбулась за участі керівників провідних вітчизняних підприємств та корпорацій, представників організацій роботодавців, від профспілок у ній брав участь – Голова ФПУ, член Національного Комітету..

Профспілки ініціюють тристоронні консультації з доопрацювання Основних напрямків бюджетної політики

p 196714 470x250-00-65   Уряд на своєму засіданні розглянув проект Основних напрямків бюджетної політики на 2018-2020 роки.   - Цей документ має поєднувати економічний і фінансовий інструменти задля стимулювання розвитку економіки та забезпечення соціальних гарантій в Україні, - зазначив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Беручі участь у обговоренні презентації Основних напрямків бюджетної політики на найближчі три роки, він наголосив, що з точки зору профспілок, в проекті документу..

Григорій Осовий: стримування зарплат може обернутися для країни непоправними втратами трудового потенціалу

2632090 300x200 001123   У ході засідання КМУ 31 травня при розгляді питання щодо корегування макропоказників поточного року Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привернув увагу членів Уряду до того, що визначений на державному рівні розмір мінімальної зарплати – в 3.200 грн. має виплачуватись як мінімальна державна гарантія на усіх без виключення підприємствах будь-якої форми власності. Він доручив Віце-прем’єр-міністру України Павлу Розенку провести спеціальну..

Григорій Осовий: зростання економіки і доходів – сценарій більш оптимістичного очікування людей

fdca8edf5192ba33c6f1167716767c71.i1200x900x687   Голова ФПУ Григорій Осовий, який брав участь у засіданні Уряду 31 травня, де було затверджено прогноз макроекономічних показників на 2017 рік та схвалено основні показники економічного і соціального розвитку України на 2018-2020 роки, прокоментував зазначені рішення.   - Макропоказники Урядом відкореговано, але це не призведе до погіршення умов соціального забезпечення і захисту, - наголосив Г.Осовий, - - передбачається, що в умовах детенізації економіки і трудових відносин фонд..

Проаналізовано стан виконання Угоди Україна-ЄС

zgYuTLb   31 травня Уряд на своєму засіданні розглянув стан виконання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.   Голова ФПУ Григорій Осовий, виступаючі на засіданні, поінформував урядовців про роботу Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яка представляє інтереси громадянського суспільства в процесі виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також здійснює контроль з боку громадськості за її виконанням. Григорій Осовий, який очолював УСПГС протягом минулого року, зазначив,..

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Голова ФПУ Григорій Осовий виступив на засіданні Уряду з питань дерегуляції бізнесу та пенсійної реформи

IMG 0438 3333   У своєму коментарі щодо підсумків розгляду Урядом зазначених питань Григорій Осовий зауважив на тому, що пакет документів, представлений Першим віце-прем'єр-міністром Степаном Кубівим та першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі Максимом Нефьодовим, спрямований на залучення в Україну інвестицій і створення нових робочих місць. «Профспілки це підтримують, - наголосив Г.Осовий, - але ми стоїмо на такій позиції, що дерегуляція і вимогливість до бізнесу це..

Уряд схвалив План заходів на 2017 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

emfaXPhVjPekD99yN2sNZTl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9   «План був ретельно обговорений в робочих групах з представниками громадянського суспільства. Він передбачає розроблення ряду законопроектів, які унормовують реєстрацію і діяльність громадських організацій, модельного статуту громадської організації, удосконалення механізму формування і організації діяльності громадських рад при органах виконавчої влади.   Головне, ми передбачили удосконалення механізму виділення коштів для державної підтримки громадських об’єднань, в тому числі об’єднань людей з інвалідністю та ветеранів», - про це заявив під..

Безвіз надасть поштовх для подальшого економічного розвитку

1432634173 72c82d2ab6cc30e00a1f86e9066fd667   Рішення про запровадження безвізового режиму для України планують передати на затвердження Раді Європейського Союзу 11 травня.    Про це заявив під час засідання Уряду 19 квітня перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко. Він повідомив, що наприкінці травня відбудеться підписання і публікація документу в офіційному віснику ЄС. Після чого українці отримають безвізовий режим з 30 країнами Європи Шенгенської зони, серед яких 26 членів ЄС (за..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Григорій Осовий: «Потрібно підтримати вітчизняного виробника мінеральних добрив»

АЗ     Експертна рада Національного комітету з промислового розвитку проаналізувала ситуацію, яка склалася у виробництві хімічних добрив. Враховуючи наростаючій дефіцит у забезпечення ними у цей весняний період аграріїв, вона розробила пропозиції Уряду стосовно підтримки вітчизняних виробництв і посилення взаємодії горизонтальних зв’язків щодо замовлень аграрного сектору в попиті на продукцію вітчизняних підприємств.   «Також підготовлено проекти рішень для Уряду, які, сподіваємось, ближчим часом будуть прийняті, - зазначив, коментуючи цю..

Більше статей...

1. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Необхідно якісно готувати кваліфікований кадровий потенціал для економіки та ефективно реформувати систему оплати праці
  2. Профспілкові зміни до законопроекту оперативно враховано
  3. Андрій Рева: Сьогодні змінювати пенсійний вік в Україні ні Президент, ні Парламент, ні Уряд не збираються
  4. Глава Уряду: Наш успіх має полягати у тому, щоб українські громадяни відчули зміни на краще в їхньому житті
  5. Уряд схвалив законопроект щодо внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”
  6. Андрій Рева: Основним пріоритетом для Уряду є створення умов для гідної праці і гідної зарплати
  7. Профспілки: завдання – не допустити погіршення умов праці
  8. Уряд підтримав законопроект на захист прав працівників
  9. Враховано зауваження ФПУ до Постанови КМУ про порядок проведення індексації грошових доходів населення
  10. Ухвалено рішення щодо перенесення робочих днів у наступному році
  11. Кабінетом Міністрів України затверджені нові набори продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення
Архiв
<< < Червень 2017 > >>