Профспілкові зміни до законопроекту оперативно враховано

1431726795 1133   15 лютого п.р. на засіданні КМУ розглянуто законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» (щодо розширення можливостей для створення та діяльності дошкільних навчальних закладів різних форм власності)»   У засіданні взяв учать та виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Звертаючись до членів Уряду він зазначив, що законопроект «Про дошкільну освіту» попередньо був опрацьований профспілками та більшість із запропонованих до нього..

Андрій Рева: Сьогодні змінювати пенсійний вік в Україні ні Президент, ні Парламент, ні Уряд не збираються

РЕВА «Пенсійний вік необхідно залишити той, який є, - впевнений Міністр соціальної політики Андрій Рева. – Позиція Уряду полягає в тому, що сьогодні ми не бачимо необхідності його підвищувати. Це в Європі платників соціальних внесків сьогодні стає менше, ніж самих пенсіонерів, тому там, напевне, це вихід. В Україні у нас достатньо внутрішніх резервів, адже з працюючих громадян лише половина платить ЄСВ. Нам необхідно стимулювати платити податок..

Глава Уряду: Наш успіх має полягати у тому, щоб українські громадяни відчули зміни на краще в їхньому житті

8887776   Успіхом роботи Уряду стане реальне відчуття громадянами змін в їхньому особистому житті в кращий бік, переконаний Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.   "У чому наш успіх має бути? Тільки в єдиному - у реальному відчутті людей змін в їхньому особистому житті в кращий бік. Це наш єдиний успіх", - зазначив він під час засідання Уряду у середу. Прем'єр-міністр навів приклади з деяких сфер життя. Так, Уряд запустить низку програм..

Уряд схвалив законопроект щодо внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”

gitwj7E   Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив законопроект щодо внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.   Проект акта на засіданні Уряду представив Міністр соціальної політики Андрій Рева.    Як відомо, під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича майже тисяча осіб отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої..

Андрій Рева: Основним пріоритетом для Уряду є створення умов для гідної праці і гідної зарплати

РЕВА   Презентуючи на засіданні Уряду реформу служби зайнятості, Міністр соціальної політики Андрій Рева підкреслив, що головним пріоритетом своєї діяльності Уряд вбачає подолання бідності. «У цьому сенсі питання, що сьогодні розглядається (реформування центрів зайнятості), є дуже символічним, - зазначив Андрій Рева. – І удвічі символічне воно тим, що новий 2017 рік ми розпочинаємо з розгляду нової державної політики у сфері зайнятості». За словами Міністра, є два антагоністичні шляхи..

Профспілки: завдання – не допустити погіршення умов праці

thumb 421937 news m   Голова ФПУ Григорій Осовий під час засідання Міжвідомчої робочої групи із забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати заявив про необхідність контролю за виконанням зазначених рішень як на державних підприємствах, так і у приватному секторі економіки.   - Саме у виробничому секторі, де питання оплати праці регулюються умовами колективних договорів і угод,..

Уряд підтримав законопроект на захист прав працівників

1365058098 yak-pisati-zayavu-pro-priyom-na-robotu   Члени Кабінету міністрів України на своєму засіданні підтримали законопроект, яким вносяться зміни до Кодексу законів про працю України та законодавства про зайнятість, які спрямовані на посилення захисту працюючих.   Коментуючи це рішення урядовців, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий зазначив, що профспілки на рівні Спільного представницького органу підтримали згаданий законопроект та внесли до нього низку пропозицій, які були враховані. Вони стосуються насамперед забезпечення рівності..

Враховано зауваження ФПУ до Постанови КМУ про порядок проведення індексації грошових доходів населення

konventionelle-berufe   Уряд вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення.   Акт передбачає включення до об'єктів індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, а також механізм його індексації. Крім того, уточнюються положення щодо визначення суми індексації для осіб, які потерпіли внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також проведення індексації пенсій і страхових виплат для осіб, які проживають за межами України. Рішення прийняте..

Ухвалено рішення щодо перенесення робочих днів у наступному році

1451029028 20 0   За погодженням СПО об'єднань профспілок Уряд прийняв Розпорядження про перенесення робочих днів у 2017 році   Для створення сприятливих умов святкування у 2017 році 9 травня - Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Дня перемоги) та 24 серпня - Дня незалежності України Урядом рекомендовано перенести робочий день з: - понеділка 8 травня - на суботу 13 травня; - п'ятниці 25 серпня -..

Кабінетом Міністрів України затверджені нові набори продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення

article10437-480x275   Постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 780 затверджено нові набори продуктів харчування, набори непродовольчих товарів та набори послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (додається).   Згідно із статтею 4 Закону України "Про прожитковий мінімум" сформовані набори харчування, непродовольчих товарів і послуг пройшли науково-громадську експертизу за участю Мінсоцполітики, Мінфіну, МОЗ, Мінекономрозвитку і Спільних представницьких органів профспілок і роботодавців. В оновлених наборах продуктів харчування, товарів та послуг,..
Архiв
<< < Березень 2017 > >>