Уряд схвалив План заходів на 2017 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

emfaXPhVjPekD99yN2sNZTl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9   «План був ретельно обговорений в робочих групах з представниками громадянського суспільства. Він передбачає розроблення ряду законопроектів, які унормовують реєстрацію і діяльність громадських організацій, модельного статуту громадської організації, удосконалення механізму формування і організації діяльності громадських рад при органах виконавчої влади.   Головне, ми передбачили удосконалення механізму виділення коштів для державної підтримки громадських об’єднань, в тому числі об’єднань людей з інвалідністю та ветеранів», - про це заявив під..

Безвіз надасть поштовх для подальшого економічного розвитку

1432634173 72c82d2ab6cc30e00a1f86e9066fd667   Рішення про запровадження безвізового режиму для України планують передати на затвердження Раді Європейського Союзу 11 травня.    Про це заявив під час засідання Уряду 19 квітня перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко. Він повідомив, що наприкінці травня відбудеться підписання і публікація документу в офіційному віснику ЄС. Після чого українці отримають безвізовий режим з 30 країнами Європи Шенгенської зони, серед яких 26 членів ЄС (за..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Григорій Осовий: «Потрібно підтримати вітчизняного виробника мінеральних добрив»

АЗ     Експертна рада Національного комітету з промислового розвитку проаналізувала ситуацію, яка склалася у виробництві хімічних добрив. Враховуючи наростаючій дефіцит у забезпечення ними у цей весняний період аграріїв, вона розробила пропозиції Уряду стосовно підтримки вітчизняних виробництв і посилення взаємодії горизонтальних зв’язків щодо замовлень аграрного сектору в попиті на продукцію вітчизняних підприємств.   «Також підготовлено проекти рішень для Уряду, які, сподіваємось, ближчим часом будуть прийняті, - зазначив, коментуючи цю..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Необхідно якісно готувати кваліфікований кадровий потенціал для економіки та ефективно реформувати систему оплати праці

КАБМИН   Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів засідання створеного восени минулого року Національного комітету з промислового розвитку України. У заході взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Зазначимо, що цей Комітет було створено Урядом за пропозицією профспілок та роботодавців у жовтні 2016 року з метою створення високотехнологічної індустріальної моделі вітчизняної промисловості, нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю, конкурентоспроможних на зовнішньому ринку, створення нових робочих..

Профспілкові зміни до законопроекту оперативно враховано

1431726795 1133   15 лютого п.р. на засіданні КМУ розглянуто законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» (щодо розширення можливостей для створення та діяльності дошкільних навчальних закладів різних форм власності)»   У засіданні взяв учать та виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Звертаючись до членів Уряду він зазначив, що законопроект «Про дошкільну освіту» попередньо був опрацьований профспілками та більшість із запропонованих до нього..

Андрій Рева: Сьогодні змінювати пенсійний вік в Україні ні Президент, ні Парламент, ні Уряд не збираються

РЕВА «Пенсійний вік необхідно залишити той, який є, - впевнений Міністр соціальної політики Андрій Рева. – Позиція Уряду полягає в тому, що сьогодні ми не бачимо необхідності його підвищувати. Це в Європі платників соціальних внесків сьогодні стає менше, ніж самих пенсіонерів, тому там, напевне, це вихід. В Україні у нас достатньо внутрішніх резервів, адже з працюючих громадян лише половина платить ЄСВ. Нам необхідно стимулювати платити податок..

Глава Уряду: Наш успіх має полягати у тому, щоб українські громадяни відчули зміни на краще в їхньому житті

8887776   Успіхом роботи Уряду стане реальне відчуття громадянами змін в їхньому особистому житті в кращий бік, переконаний Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.   "У чому наш успіх має бути? Тільки в єдиному - у реальному відчутті людей змін в їхньому особистому житті в кращий бік. Це наш єдиний успіх", - зазначив він під час засідання Уряду у середу. Прем'єр-міністр навів приклади з деяких сфер життя. Так, Уряд запустить низку програм..

Уряд схвалив законопроект щодо внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”

gitwj7E   Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив законопроект щодо внесення змін до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.   Проект акта на засіданні Уряду представив Міністр соціальної політики Андрій Рева.    Як відомо, під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича майже тисяча осіб отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої..

Андрій Рева: Основним пріоритетом для Уряду є створення умов для гідної праці і гідної зарплати

РЕВА   Презентуючи на засіданні Уряду реформу служби зайнятості, Міністр соціальної політики Андрій Рева підкреслив, що головним пріоритетом своєї діяльності Уряд вбачає подолання бідності. «У цьому сенсі питання, що сьогодні розглядається (реформування центрів зайнятості), є дуже символічним, - зазначив Андрій Рева. – І удвічі символічне воно тим, що новий 2017 рік ми розпочинаємо з розгляду нової державної політики у сфері зайнятості». За словами Міністра, є два антагоністичні шляхи..

Профспілки: завдання – не допустити погіршення умов праці

thumb 421937 news m   Голова ФПУ Григорій Осовий під час засідання Міжвідомчої робочої групи із забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати заявив про необхідність контролю за виконанням зазначених рішень як на державних підприємствах, так і у приватному секторі економіки.   - Саме у виробничому секторі, де питання оплати праці регулюються умовами колективних договорів і угод,..

Більше статей...

1. Уряд підтримав законопроект на захист прав працівників
  2. Враховано зауваження ФПУ до Постанови КМУ про порядок проведення індексації грошових доходів населення
  3. Ухвалено рішення щодо перенесення робочих днів у наступному році
  4. Кабінетом Міністрів України затверджені нові набори продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення
  5. Григорій ОСОВИЙ: «Уряд і профспілки - за реформу оплати праці»
  6. Григорій Осовий: підвищення мінімальної зарплати – початок кінця ери «дешевої робочої сили» в Україні
  7. Володимир Гройсман відзначив важливу роль профспілок у формуванні рішень щодо підвищення зарплати
  8. Григорій Осовий: Уряд і профспілки - є результат діалогу по заробітній платі
  9. Уряд ініціює збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 гривен