1375871597

 

 

19 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України ухвалено рішення, яким надається право громадянам, які не отримують житлові субсидії, платити за житлово-комунальних послуги в розстрочку.

 

За заявою споживача комунальних послуг він може отримати розстрочку на місяць обігу і йому можна буде сплатити лише 50% рахунку, а решту необхідно буде сплатити рівномірно протягом квітня-вересня наступного року, до початку наступного опалювального сезону.

- Це ще один, окрім субсидій, додатковий канал захисту для громадян, - сказав у своєму коментарі Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, - тим самим Уряд підтверджує свою готовність надати підтримку тим українським родинам, чий рівень доходу не дозволяє поки сплачувати нові комунальні рахунки. Показово, що таке рішення ухвалено Кабінетом міністрів буквально на другий день після наради Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань. Таким чином послаблюється навантаження на бюджет споживачів, - підкреслив профспілковий лідер і зазначив, що пошук подальших шляхів для зниження тарифів та підвищення доходів громадян триває, зокрема створені відповідні робочі групи, до складу яких наряду з урядовцями і депутатами включено і представників профспілок.

На засіданні Уряду В.Гройсман назвав зустріч 18 жовтня з профспілковими лідерами предметною.

- Я хочу подякувати профспілкам за розуміння реального стану справ в країні, - сказав Прем’єр-міністр, - у нас є діалог. Хочу підкреслити, що український Уряд є повністю відкритий. І ми готові підтримувати усі ініціативи профспілок, які співпадають з можливостями держави і нашої економіки, – наголосив глава Уряду.

 

Прес-центр ФПУ