Изображение 055

Про це 27 жовтня на брифінгу в прес-центрі Кабінету міністрів України заявив Голова ФПУ Григорій Осовий.

У брифінгу також взяли участь: Міністр соціальної політики України Андрій Рева, перший заступник Голови Спільного представницького органу роботодавців Олексій Мірошніченко.

Міністр соціальної політики Андрій Рева, звертаючись до журналістів, наголосив, що Уряд ініціює підвищення соціальних стандартів для того, щоб українці отримували гідну зарплату і їх доходи й надалі зростали.

Він зазначив, що підвищення мінімальної зарплати планується здійснити виключно за рахунок ресурсів, які дасть українська економіка. Це не відбуватиметься за рахунок включення друкарського верстату, або із залученням міжнародних запозичень.

За словами Міністра, на прогнозований рівень інфляції та на рівень цін зазначене рішення впливу не матиме.

Григорій Осовий оцінив ініціативу Уряду щодо підняття мінімальної зарплати як дуже важливу. Він підкреслив, що цьому передувала тривала спільна робота у форматі діалогу соціальних партнерів: профспілок, урядової сторони і роботодавців.

Він також повідомив, що згідно зі Стратегією діяльності ФПУ, затвердженою на 7-му з’їзді Федерації у березні ц.р. одним із завдань передбачено – домагатися встановлення в Державному бюджеті розміру мінімальної зарплати на рівні об’єктивно розрахованого прожиткового мінімуму. А в тексті Генеральної Угоди на 2016-17 рр. прописано стратегію на проведення докорінної реформи оплати праці через механізм переходу від моделі «дешевої робочої сили» до гідної оцінки праці.

Григорій Осовий назвав підвищення мінімальної зарплати лише першим кроком на шляху глибинної реформи оплати праці в Україні і висловив сподівання на результативну спільну роботу над необхідними нормативно-правовими актами, що мають забезпечити таке підвищення у Держбюджеті на 2017 рік.

Відео-запис брифінгу на тему „Підвищення соціальних стандартів у 2017 році” додається.

Изображение 016

Изображение 034