konventionelle-berufe

 

Уряд вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення.

 

Акт передбачає включення до об'єктів індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, а також механізм його індексації. Крім того, уточнюються положення щодо визначення суми індексації для осіб, які потерпіли внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також проведення індексації пенсій і страхових виплат для осіб, які проживають за межами України. Рішення прийняте на виконання Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі".

Таким чином, попередні пропозиції профспілок до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення» частково враховані, а саме:

- стосовно пенсіонерів і потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві, які проживають за межами України;

- стосовно того, що після звільнення пенсіонера з роботи обчислення індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації пенсії здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення його пенсії.

Зауваження стосовно норми, відповідно до якої у разі звільнення з роботи потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації страхових виплат потерпілому на виробництві здійснюється з місяця наступного за місяцем підвищення його щомісячної страхової виплати – знімаються.

 

(Постанова КМУ додається)

 

 Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення