1507806049 1

КМУ затверджено План заходів із запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.

Документом передбачено розроблення відповідних законодавчих актів, спрямованих на врегулювання питань із запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Проект акта погоджено без зауважень Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Пенсійним фондом України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, а також із зауваженнями, які враховано, - Міністерством юстиції, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

- Оскільки цей проект стосується соціально-трудової сфери, він попередньо розглядався у профспілках та був погоджений Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні, - прокоментував рішення Уряду представник профспілок в Уряді, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. – Ми пропонували змінити назву підготовленого документа, оскільки планом передбачається запровадження не лише накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, а й професійної пенсійної системи. Однак наша пропозиція була відхилена.

Профспілковий лідер підкреслив важливість запропонованих Урядом змін до пенсійної системи та висловив сподівання, що їх запровадження сприятиме детенізації зайнятості. У ході аналітичної та експертної роботи над відповідними законопроектами щодо запровадження другого рівня пенсійної системи профспілки братимуть у ній активну участь з метою недопущення послаблення фінансового стану нині діючої солідарної системи пенсійного забезпечення та зниження ризиків недофінансування існуючих пенсій, зокрема для тих категорій працівників, які працювали у шкідливих та небезпечних умовах праці, і мають право на пільгове пенсійне забезпечення.

Прес-центр ФПУ