фото нмц черниг стоп

До розгляду Урядом 5 серпня ц.р. Мінекономіки підготувало проект розпорядження КМУ про віднесення будівлі Навчально-методичного Центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області до сфери управління Фонду державного майна України.

Документ передбачав передачу будівлі по вул. Шевченка, 105-а у м. Чернігові, де розташований профспілковий навчально-освітній заклад, до Фонду держмайна з метою її подальшої приватизації або оренди.

Не вдалося!

ФПУ категорично не погодилась з такими намірами, вважаючи це рішення протиправним. Адже, рішенням Господарського суду Чернігівської області у березні 2017 року було встановлено заборону виселяти із зазначеної будівлі підприємство НМЦ Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, як такий, що є добропорядним користувачем цього майна і здійснює його цільове використання. Зазначене рішення було ухвалено у відповідь на активну протидію спілчан рішенню Господарського суду Чернігівської області, прийнятому 26 грудня 2011 р., яким визнавалось право власності на будівлю НМЦ у Чернігові за Фондом державного майна України.

Про обставини судових перепитій було поінформовано керівництво Міністерства, фахівців Секретаріату Кабміну, що і принесло бажаний для профспілок результат: на останньому засіданні Уряду 5 серпня Міністр економічного розвитку Ігор Петрашко запропонував зняти згаданий проект постанови з розгляду і направити його на доопрацювання.

- Профспілки схвально сприйняли цю пропозицію міністра, - зазначив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, який брав учать у засіданні Уряду. Адже, Чернігівський Центр виконує важливу соціальну функцію, будучи регіональним осередком для підготовки профспілкових фахівців з усієї України та різних галузей економіки. Щорічно там набувають практичні знання сотні і тисячі спілчан і свої знання вони використовують для більш ефективного захисту трудящих, ведення колективних переговорів з роботодавцями, відстоювання прав працівників на гідну працю, зарплату та безпеку на робочих місцях.

Лідер профспілок висловив сподівання, що у ситуації з НМЦ Федерації профспілкових організацій Чернігівської області врешті-решт буде знайдено справедливе і об’єктивне рішення для того, щоб не позбавляти чисельну когорту профспілкових активістів можливості набуття ними необхідних знань і навичок. Адже, відстоюючи законні інтереси працівників, профспілки фактично виконують державницьку функцію по забезпеченню захисту прав людини. І це має бути враховано при прийнятті остаточних рішень, коли йдеться про передачу тих чи інших соціально-значущих об’єктів від профспілок до інших власників.

Бротьба не припиняється. Справедливість - за нами!

 

Прес-центр ФПУ