dopomoga-ato

 

Урядом розглянуто питання про затвердження Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів за місцевими бюджетами у населених пунктах Донецької та Луганської областей, що розташовані на території проведення антитерористичної операції.

- Це дає можливість надавати додаткові кошти тим територіальним громадам, на території яких вимушено переселилися люди, щоб вони могли отримувати пенсії і всі інші види соціальної допомоги, - зазначив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, - йдеться про посилення фінансової складової діяльності місцевих органів влади на благо людей, тому профспілки вважають такі рішення дуже важливими.

         Також затверджено Положення про порядок виплати компенсаційних сум військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, які стали інвалідами, а також членам сімей військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які загинули під час виконання обов'язків військової служби чи служби в органах внутрішніх справ у складі національного контингенту ООН з підтримання миру і безпеки, а також в інших окремих випадках".

Цим документом регламентується порядок виплати компенсаційних сум зазначеним категоріям військовослужбовців і встановлюються суми таких виплат, а саме:

- у разі встановлення І групи інвалідності - 43 тис. доларів США;

- II групи - 37 тис. доларів США;

- III   групи - 27   тис.   доларів   США,   але   не   менше   розміру   сум, передбачених   для   забезпечення   компенсаційних   виплат    відповідними резолюціями ООН.

          Профспілки підтримали цей проект, тому що він спрямований на підвищення соціального захисту військовослужбовців, які стали інвалідами, а також членів сімей загиблих.

           - Важливим є той факт, що у новому Положенні для отримання військовослужбовцями фінансової допомоги передбачені інші окремі випадки, які визначаються Організацією Об'єднаних Націй відповідно до резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, - таким чином, на думку Є.Драп’ятого, з’являється законодавча підстава отримати матеріальну допомогу від держави тим патріотам, які добровільно пішли на фронт, що є позитивним знаком для суспільства.

       Положенням також пропонується збільшити строки виплати компенсаційних сум і виплачувати їх протягом трьох років з дня поранення, контузії, травми або каліцтва військовослужбовця, або в разі його смерті замість існуючої на сьогодні норми - один рік.

 

ІАЦ