20150218-NW fm002

Цьогоріч Всесвітній день соціальної справедливості – особливий день, адже співпадає з річницею Революції гідності в Україні, під час якої громадяни України проявили справжній патріотизм, мужність та героїзм. А сьогодні вже дуже багато українців загинули, захищаючи демократичні цінності, права і свободи, національні інтереси нашої держави, її європейський вибір.

Рік минув після Революції гідності, але у серцях українців події та страхи ще живі. Спогади кривавих зіткнень на Майдані Незалежності, нерівний бій, сльози матерів, крики дітей… І до сьогодні триває жорстока боротьба за справедливість та незалежність і на сході держави страшні бої за свою землю, свою Батьківщину, майбутнє цієї держави. Проте, навіть у таких складних для кожного з нас умовах, олігархи негребують – крадуть та годують людей обіцянками, знищують профспілкові організації на власних підприємствах через страх громадської думки та самоорганізації. А Уряд, ігноруючи соціальний діалог, не виконує того, що обіцяно до виборів, турбується більше про власне, а не громадське благо. Військові дії, відсутність соціальної рівноваги, жодної стабільності… Лише надія.

Профспілкові активісти з різних галузевих профспілок організацій об’єдналися заради миру та справедливості в Україні й провели невеличкий флеш-моб на підтримку цінностей соціальної справедливості, рівних можливостей.

Мета цієї акції – продемонструвати позицію профспілкових діячів щодо людських цінностей та потреб суспільства у справедливості.

«Ми втомилися мовчати та терпіти, що нас змушують тримати свою думку при собі. Ми профспілки – незалежні, демократичні, чисельні представники громадянського суспільства! Настав час змінювати систему, починаючи з себе. Нас ніхто не змусить мовчати!» – коментують учасники акції.

Соціальна справедливість є загальновизнаною цінністю сучасного суспільства, що закріплена в документах світової спільноти, та є запорукою стабільності і благополуччя для широких верств. Саме завдяки активним діям профспілок усіх рівнів, у т.ч. Всеукраїнській акції протесту профспілок, та абсолютної віри у справедливість, вдалося не допустити прийняття низки норм, якими передбачався наступ на права громадян, та дещо пом’якшити окремі, запропоновані Урядом антисоціальні міри.

Активісти закликають абсолютно всі інституції громадянського суспільства не бути байдужими й долучитися до відстоювання своїх прав на гідне життя: вирішення проблем, існуючих у соціально-економічній і трудовій сферах.

В наших руках майбутнє – саме нам будувати соціальну й справедливу державу – Україну!

Профспілка працівників

агропромислового комплексу України