86658 1 large

На початку травня ми відзначаємо 76 років з Дня перемоги над фашистськими загарбниками. Це свято зі сльозами на очах, адже Друга світова війна забрала життя мільйонів наших співвітчизників. Світова спільнота визнає, що перемога над  фашизмом найвеличніша в світовій історії.

 

22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 8 травня  Днем пам’яті та примирення. А 9 травня, вже за традицією, відзначаємо День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ми вшановуємо ветеранів, схиляючи голови перед загиблими та висловлюємо повагу усім жертвам війни, нацистських переслідувань і воєнних злочинів.

У ці дні ми згадуємо фронтовиків, чия військова  відвага, солдатська доблесть і патріотизм стали взірцем для  прийдешніх поколінь, вшановуємо їх трудовий і життєвий подвиг, віддаємо данину їх відвазі, мужності та силі духу.  

Так історично склалося, що у Другій світовій війні Україна зазнала чи не найбільших втрат. Важко сьогодні знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни. Тому вшануємо полеглих на полях битви та у концтаборах, а також подякуємо ветеранам, які вижили і бережуть пам'ять про події 1941-1945 років.  Це Люди з великої літери і вони достойні мирного неба, гідного життя і державної підтримки.

Вічна пам'ять героям загиблим за Батьківщину!

 

                                                                                                                                           Федерація профспілок України