20220910 121849

10 вересня 2022 року у Будинку спілок в центрі Києва Федерація профспілок і  Всеукраїнська профспілка спортсменів, працівників сфери фізичної культури і спорту, молодіжної політики та національно патріотичного виховання провели урочисте зібрання присвячене Дню фізичної культури і спорту.

 

У заході взяли участь відомі спортсмени, заслужені тренери, працівники організацій та установ фізичної культури і спорту, народні депутати, ветерани, молодь  та шанувальники спорту.

20220910 123613

З вітальним словом до учасників звернувся заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, який відзначив заслуги спортсменів, які і у воєнний час продовжують тренування, примножують спортивні здобутки беручи участь у національних змаганнях різного рівня, здобуваючи призові місця для України на міжнародних аренах.

20220910 122421

Війна зламала плани і внесла корективи в життя кожного з нас, – зазначив він, – тому багатьом довелося змінити боксерські рукавиці на автомат. Спортсмени, які ще вчора відстоювали честь України на світовій арені, сьогодні – боронять рідну землю на передовій. Кожен другий з них – легенда.
Це зараз про Україну всі знають через війну. А раніше, державу прославляли спортсмени. Україна не сходила з перших шпальт топових міжнародних видань саме завдяки нашим борцям, боксерам, футболістам. Звучав український гімн, звивався жовто-блакитний прапор, коли наші призери піднімалися на п’єдестал. Світ аплодував і захоплювався українцями.

20220910 1221380

При тому, що всередині країни були свої проблеми, економічні негаразди, -  наші спортсмени завжди показували чудові результати на чемпіонатах та олімпіадах. Привозили в Україну медалі та призи і завжди були в топі світового спорту.

Проти такого запалу та волі до перемоги, як у наших спортсменів-воїнів, у ворога просто немає шансів! Ми обов’язково виженемо його з рідної землі.

20220910 122255

Але чому сьогодні ми всі зібралися саме тут, у Будинку профспілок?  Війна дуже скоро закінчиться і перемога буде за нами. А після війни доведеться розбудовувати і ставити на ноги державу, вирішувати дуже багато побутових проблем.

Гострі моменти виникатимуть у кожного з нас. І дуже складно відстоювати свої права поодинці. У всьому світі немає більш ефективного інструменту захисту трудових прав громадян, ніж профспілка. Що в США, що в Європі без узгодження з профспілками не розглядається жоден соціально важливий закон.
Попри критику, українським профспілкам вдалося об’єднати разом представників практично всіх галузей – від шахтарів до освітян. І сьогодні наші лави поповняться новими талановитими людьми - вами.

20220910 1310160

Тут зібралися представники різних видів спорту – і ви розумієте, як важливо діяти однією командою. А коли ми всі - спортсмени, медики, шахтарі та представники інших галузей згуртуємося навколо одного центру – то створимо таку потужну силу, яку не здолає ніхто. З якою будуть рахуватися і депутати, і міністри, і президент.

Разом ми зможемо захистити наші права і відстоювати інтереси і в Україні, і в світі. В об’єднанні – ми велика сила.

20220910 1224310

В урочистій атмосфері відбулося вшанування українських спортсменів, тренерів, ветеранів спорту. 

У церемонії нагородження взяли участь голова  Всеукраїнської профспілки спортсменів, працівників сфери фізичної культури і спорту молодіжної політики та національно патріотичного виховання Сергій Бизов, голова Профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна. Відомі спортсмени Стела Захарова, олімпійська чемпіонка, віце-президент федерації спортивної гімнастики, Андрій Мельник, олімпійський чемпіон, президент федерації гандболу, Руслан Машуренко, срібний призер олімпійських ігор з дзюдо.

20220910 125143

Солодуха Ольга, чемпіон олімпійських ігор, народний депутат України.

Видатні представники спорту отримали подяки, грамоти, гроші винагороди.

20220910 122751 

20220910 123858

Пресцентр ФПУ