1621919658 183 051022

 

Шановні спілчани!

Федерації профспілок України 6 жовтня 2022 року виповнюється 32 роки.

Багато це чи мало? В історичному проміжку часу це лише мить, а для становлення найчисельнішого профоб’єднання країни, - це вік зрілості.   

З перших днів від утворення в основу її діяльності було закладено  співпрацю і взаємодію з усіма державними, господарськими, політичними та громадськими організаціями, спілками, товариствами, які виступали за побудову правової і соціальної держави, в ідеї якої закладено соціальні гарантії громадян та незалежна економіка.

Слід зазначити, що під час становлення Української держави профспілки опанували інструменти роботи, необхідні для ефективної діяльності у сучасних соціально-економічних умовах.

 І в години важких випробувань з початку військової агресії росії проти України ФПУ, всеукраїнські профспілки і територіальні профоб’єднання  знаходяться в авангарді спротиву окупантам, надаючи багатомільйонну фінансову і матеріальну допомогу Збройним силам України, гуманітарну допомогу і безкоштовний прихисток та харчування внутрішньо переміщеним особам в оздоровницях, туристських об’єктах у гуртожитках навчально-методичних центрів.

Вони докладають значних зусиль до організації і забезпечення функціонування економічного фронту, через Антикризовий штаб допомагають вирішенню проблем окремих галузей економіки від яких залежить випуск суспільно значимої продукції, зокрема оборонного характеру та забезпечення нормального життя мільйонів українців.  

ФПУ активно діє на міжнародній арені та є членською організацією Міжнародної конфедерації профспілок, тісно співпрацює з Європейською конфедерацією профспілок, національними центрами інших держав. Більшість членських організацій ФПУ є безпосередніми учасниками міжнародного профспілкового руху та працюють у складі провідних профспілкових інституцій.

Все це дає змогу організувати підтримку України у світі і залучити міжнародну допомогу для українців, які потерпають від наслідків російської агресії.

В умовах лібералізації трудового законодавства та спроб влади під час воєнного стану звузити права працівників, зупинити правозахисну діяльність профспілок, Федерація профспілок України наполегливо продовжує захищати права та інтереси людей праці в законодавчому полі, використовуючи всі доступні майданчики для проведення соціального діалогу. Залучає широку міжнародну підтримку.

Нині кожен з нас повинен докласти максимум зусиль, щоб захистити демократичні суспільні цінності та надбання. У ці нелегкі часи ми маємо стати пліч-о-пліч задля боротьби за гідну працю, збереження соціальних стандартів якості умов праці, рівня заробітної плати та життя.

Поки профспілки солідарні й об’єднані, вони залишаються впливовим захисником людини праці.

Перед нами відповідальний та складний шлях, і тільки разом ми  його подолаємо!

Шановні спілчани, з нагоди відзначення 32-ї річниці  Федерації профспілок України висловлюємо щиру вдячність усім працівникам, об’єднаним у профспілковий рух країни, за копітку щоденну працю та захист власної держави. Дякуємо усім вам за віру у Перемогу і силу нашої єдності, за спільні й солідарні дії на захист Вітчизни, з відстоювання гідності людей праці, їх  права на достойне життя і  справедливість!

Бажаємо міцного здоров’я вам і вашим рідним, миру й добробуту вашим сім’ям і трудовим колективам, віри у краще майбутнє нашої України!

 

Федерація профспілок України