20220726 150227

У Будинку профспілок у Києві відбулось чергове засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги.

Головував на засіданні Голова ФПУ Григорій Осовий.

Розглядаючи перше питання порядку денного, йшлося про необхідність підтримки членів профспілок, постраждалих внаслідок воєнної агресії росії проти України, зокрема щодо надання їм гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів. Було вирішено придбати продукти для формування продуктових наборів за кошти Фонду солідарності ФПУ та міжнародної фінансової допомоги.

Члени Штабу дали відповідні доручення щодо організації закупівель та доставки такої гуманітарної допомоги для членів первинних профспілкових організацій на підприємствах (організаціях, установах) територій, які постраждали внаслідок воєнної агресії, або де ведуться активні бойові дії. Управління фінансів та Департамент корпоративних прав ФПУ опрацюють дане питання в частині фінансування придбання і поставки зазначених продуктових товарів.

20220726 150436

Другим питанням на засіданні Штабу стало - про необхідність підтримки профспілкових активістів, членів виборних організацій профспілок і профспілкових працівників на територіях, де ведуться активні бойові дії, а також підтримка статутної діяльності територіальних профоб’єднань, які постраждали внаслідок військової агресії росії проти України або знаходяться в зоні активних бойових дій.

В результаті обговорення цього не менш актуального питання було вирішено надати фінансову допомогу територіальним профоб’єднанням, які звернулись до Штабу, за рахунок коштів, що надійшли від МКП, а саме  профспілковим працівникам Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Сумської та Чернігівської областей.

Було також ухвалено рішення про встановлення граничної суми фінансової допомоги постраждалим профспілковим активістам, членам виборних профорганізацій і профспілковим працівникам у розмірі 6500 грн.

20220726 150512

Штаб заслухав та затвердив проміжний звіт ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» щодо реалізації грантової угоди з Благодійним фондом «Сorus International» за період з 27.06.2022 по 12.07.2022 року. Санаторіям ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», які зазначені у звіті, було вирішено перерахувати кошти, що надійшли від фонду на реалізацію проекту, відповідно до обсягу виконаних ними робіт з розміщення і харчування внутрішньо переміщених осіб.

Наступними були рішення про надання безповоротної фінансової допомоги за рахунок коштів МКП на компенсацію витрат на проживання вимушено переміщених осіб у закладах ПрАТ «Укрпрофтуру»:  ПрАТ «Полтаватурист», ПрАТ «Рівнетурист», ПрАТ «Івано-Франківськтурист», ДП «Готельний комплекс «Турист», ТОВ «Закарпаттятурист» тощо. Безповоротну фінансову допомогу за рахунок коштів МКП також надано ФПО Хмельницької області - на харчування вимушено переміщених осіб, Тернопільській обласній раді профспілок - на проживання вимушено переміщених осіб.

20220726 150652

У роботі Штабу, в т.ч. і через підключення по Zoom, взяли участь: заступники Голови ФПУ Саєнко В.В., Андреєв В.М., представники членських організацій ФПУ: Басараб Ю.І., Барабах В.С., Бєлєскова Т., Богуш І.В., Волошко К.С., Гайдамака А.В., Дацько Р.М., Довганенко Д.В., Древаль П.П., Дубинка-Філозоф І.А., Жугаєвич Я.В., Євдокимова Т.О., Коваль В.М., Кубраченко А.В., Москаленко І.І., Орисенко Т.М., Піжук Ю.М., Присяжний А.В., Ровчак Л.В., Романюк О.І., Рябко О.І., Сковородніков О.В., Стрілець С.М., Субота М.В., Тесленко С.А., Толмачов Ю.П., Храпко І.Є.

20220726 150416

20220726 150729