IMG 20240125 111129

Звіт Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) по Україні.

Відповідальний Генеральний секретар ЄКП: Естер Лінч, Відповідальний конфедеративний секретар: Теа Жарк, Відповідальний директор з питань політики: Лоренцо Репетті, Відповідальні старші радники: Олена Краста, Мерседес Мілетті, Года Невераускайте запропонували Керівному комітету ЄКП розглянути цей документ.

"З самого початку війни в Україні профспілковий рух Європи мобілізувався на підтримку українських профспілок та українського народу. Профспілки засудили вторгнення і негайно розпочали лобіювання заради миру та солідарності. ЄКП послідовно і наполегливо засуджувала цей акт агресії та закликала інституції ЄС підтримати Україну. ЄКП та її членські організації по всій Європі виділили десятки тисяч євро на допомогу, яку профспілки України та сусідніх країн надають на місцях. Профспілки також використовували свій досвід, щоб допомогти людям під тимчасовим захистом швидко інтегруватися в приймаючих країнах, знайти роботу, а також отримати консультації з питань трудових прав і соціального забезпечення, щоб не допустити їх експлуатації. ЄКП надала у розпорядження профспілок, які беруть найактивнішу участь у наданні гуманітарної допомоги українським біженцям, кошти з резервів ЄКП для підтримки гуманітарних зусиль", - зазначено у Звіті.

(Повна версія Звіту - української мовою,

Повна версія Звіту - англійською мовою).

переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ