Робоча президія конференції трудового колективу ОЦЗ

Відповідно до Статуту галузевої Профспілки та Закону України про колективні договори в трудових колективах та первинних профспілкових організаціях обласної профспілки працівників держустанов протягом січня-квітня місяця поточного року проводяться звітні збори.

 

На хорошому організаційному та діловому рівні вони відбулися у виконавчому комітеті Коломийської міської ради, управлінні спорту та молодіжної політики і  обслуговуючому підрозділі господарського управління облдержадміністрації, в колективах обласного телебачення «Галичина», Івано-Франківського територіального центру  надання соціальних послуг та інших.

Учасники зборів  критично аналізували  діяльність виборних органів   під час  дії воєнного стану  щодо соціального захисту працівників, виконання  взаємних зобов’язань колективних договорів у 2022 році та накреслювали заходи з покращення цієї роботи.

19 квітня п. р. голова обласного комітету Профспілки Ніна Гушпіт взяла участь у звітній конференції трудового колективу обласного центру зайнятості.

Учасники конференції трудового колективу ОЦЗ

Директор установи Василь Цимбалюк та голова профкому Ірина Ганчак, як представники сторін соціального діалогу, детально прозвітували про свою роботу, визначили шляхи подальшої співпраці щодо захисту трудових прав працівників.

Профспілкова організація ОЦЗ одна із найбільш чисельних у складі обласної галузевої профспілки. На її рахунку  багато добрих та корисних справ. З перших днів війни працівники служби не тільки фахово виконують                       свої  посадові  обов’язки,  але    й    допомагають   підрозділам

Збройних сил України, та територіальної оборони, здійснюють волонтерську діяльність. Вони активно долучились до придбання продуктів харчування та ліків, неодноразово перераховували на військові потреби свій одноденний заробіток. Лише з коштів профспілки 18 тисяч гривень було перераховано на підримку внутрішньо переміщених осіб.

Працівники служби стабільно та своєчасно отримують заробітну плату, матеріальну допомогу на оздоровлення та на вирішення соціальних питань.

Адміністрація завжди погоджує з профспілковим комітетом преміювання працівників тощо. У всіх підрозділах служби створені належні умови для продуктивної праці та для забезпечення надання кваліфікованих  послуг клієнтам служби. Хороші умови праці сприяють зменшенню захворюваності працівників, в колективі відсутні випадки виробничого травматизму.

Завдяки взаєморозумінню між адміністрацією і профкомом та здійсненню контролю за дотриманням трудового законодавства вдалося без порушень провести оптимізацію та зміни в структурі центру.

Обговоривши звітні доповіді, учасники конференції внесли конкретні пропозиції щодо покращення колдоговірної роботи, запропонували адміністрації і профкому укласти новий колдоговір на 2023-2025 роки з врахуванням  реалій та ризиків сьогоднішнього дня. Найбільш критичні зауваження, що стосувалися організаційної структури первинної профорганізації, ефективного використання профспілкових коштів, проведення культурно-масових заходів, будуть опрацьовані та враховані в подальшій роботі профкому.

Звітні збори в обслуговуючому підрозділі господарського управління ОДА

На світлинах:

-робоча президія конференції трудового колективу обласного центру зайнятості, зліва направо голова профкому Ірина Ганчак, голова обкому Профспілки Ніна Гушпіт та директор центру Василь Цимбалюк;

-учасники конференції трудового колективу обласного центру зайнятості;

- звітні збори в обслуговуючому підрозділі господарського управління облдержадміністрації.

 

Профспілка працівників держустанов