WhatsApp Image 2023 05 08 at 14.26.32
За повідомленням Facebook-Сторінки Об’єднання профспілок Львівщини, голова ОПЛ Роман Дацько взяв участь у zoom-семінарі OPZZ.
 
Обговорили з польськими партнерами організацію і оплату праці для мігрантів, в тому числі біженців з України. Обмінялися досвідом та розглянули загрози і проблеми працевлаштування таких осіб. Також Роман Дацько розповів про роботу консультаційного центру Об’єднання профспілок Львівщини для мігрантів.
 
«Робітник який їде на заробітки, або людина, яка є вимушеним мігрантом має бути проінформована та знати свої права, аби уникнути різних неприємностей. Для цього рекомендуємо вступати у профспілки за кордоном, де допоможуть з усім. Зараз у Польщі з 1 квітня внесли зміни в трудове законодавство. Є спрощений режим працевлаштування українців. В нас йшла мова про те, що оплата працівників не повинна залежати від національності. Головне знати мову і добре володіти своєю професією!», - розповів голова ОПЛ Роман Дацько.
 
Участь у заході взяли Всепольське Порозуміння Профспілок Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych (Партнер Львівських профспілок - Нижнєсілезьке воєводське профспілкове порозуміння голова Анджей Отремба) та Федерація профспілок Норвегії.
 
Об’єднання профспілок Львівщини