20220621 110242 1

На Дніпропетровщині, незважаючи на воєнний стан, відновлено роботу ряду великих промислових підприємств. Розгортається в області і діяльність заводів, евакуйованих із зони бойових дій. Тому навіть в особливих умовах профорганізації разом з соціальними партнерами продовжують піклуватись про соціальний захист трудящих, дотримання трудового законодавства та забезпечення охорони праці.

 

         Про все це йшла мова під час семінару для профактиву з питань застосування законодавства про працю та її охорону в умовах воєнного стану, який було спільно організовано і проведено 21 червня у Будинку профспілок Обласним об’єднанням профспілок та Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області.

Як зазначив голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль, нинішня ситуація породжує чимало проблем (зокрема, щодо отримання травм працівниками внаслідок ворожих обстрілів і порядку розслідування таких випадків), викликає й чимало запитань щодо застосування «воєнних» нововведень у трудове законодавство. Необхідність деяких з них загалом  обумовлена складною ситуацією, але при цьому профспілки ніколи не погодяться зі спробами необґрунтованого обмеження прав трудівників і будуть цьому протистояти. Особливо, що стосується антисоціального курсу, який проводить у парламенті печально відома пані Третьякова та компанія. Профспілки у цій ситуації повинні посилювати громадський контроль та співробітництво з відповідними державними контролюючими органами, і, зокрема, з ГУ Держпраці у Дніпропетровській області,  з яким облпрофцентр вже протягом 15 років (починаючи з Держгірпромнагляду) плідно працює в рамках угоди про взаємодію.

20220621 110351

Про особливості діяльності у цей період Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області розповіли й  відповіли на запитання учасників семінару начальниця цього органу Марія Брезіцька та в.о. заступника начальника управління Оксана Руденко.

Відбулось також підписання оновленої Угоди про співробітництво між облпрофоб’єднанням та ГУ Держпраці.

Наприкінці заходу В.Дубіль щиро привітав присутніх на цьому заході працівників Головного управління з Днем державної служби України (відзначається 23 червня) та вручив Почесні грамоти облпрофоб’єднання кращим з них.

20220621 115104

                                          

     Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб'єднання