312511982 835776611188751 897562561525341824 n
Триває війна. Ми звикаємо до сирен повітряної тривоги, звикаємо сидіти без світла, яке нам «вирубила» російська ракета. Але не полишаємо допомагати нашим воїнам на передовій, вимушеним переселенцям у тилу та , зрештою, працюємо у проміжках між тривогами та відключенням електрики на економічному фронті задля такої бажаної Перемоги.
 
Сьогодні про допомогу армії та вимушеним переселенцям, їх волонтерство розповість Надія Пилипчук, голова Рівненської обласної організації Профспілки працівників зв’язку дирекції ПАТ «Укрпошта».
Їй слово:
- Рівненська обласна організація профспілки працівників зв’язку дирекції ПАТ «Укрпошта» з перших днів військової агресії росії проти України долучилася до тилової боротьби.
Наші спілчани на загальних зборах вирішили, що наша організація всіляко допомагатиме ЗСУ, територіальній обороні області, вимушеним переселенцям за потреби. Станом на кінець вересня 2022 року профспілка «Укрпошти», від імені всіх членів Профспілки перерахувала близько 253 тисячі гривень. Частина з цих коштів для ЗСУ, частина територіальну оборону та вимушеним переселенцям. Для нашої організації ця допомога є значною. Адже в галузі здебільшого працюють жінки, і праця їх, на жаль, не дуже добре оплачується.
Також допомагали продуктами, одягом. Усі працівники волонтерили. Байдужих не було: плели сітки, готували консервацію, супові набори, пекли пиріжки та інше.
Влітку, для дітей вимушених переселенців, що мешкають у нашому санаторії «Горинь» закуповували різні розмальовки, щоб урізноманітнити їх дозвілля.
Крім того, зараз надаємо матеріальну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, які працюють у галузі «Укрпошти». На даний час (жовтень 2022 року) це 13 чоловік.
9 жовтня ми відзначали професійне свято – Всесвітній день пошти. За інших обставин, як це було минулими роками, ми влаштували б свято, за рахунок профспілки закупили б для усіх її членів презенти. Але, не цього року.
У цей день ми спільно вирішили закупити подарунки для наших воїнів до Дня захисника вітчизни, які лікуються у наших госпіталях. На жаль, не можу назвати куди саме ми відвезли подарунки. І скільком захисникам. Скажу лишень, що їх було більше ста.
Закупили для кожного продуктовий пакет. У пакет зібрали найнеобхідніше, щоб наші захисники гарно відсвяткували. Туди увійшли такі продукти: ковбаса московська, сир твердий, йогурт, сік, печиво, вафлі, цукерки, молоко згущене, фрукти.
Я, спільно з помічницями, їздили вручати ці пакунки (на фото). Наш директор Рівненської дирекції Вадим Петрович Мосаковський, забезпечив транспорт та паливо для нього. Працівниці «Укрпошти» допомагали все це розподілити , розкласти по пакетах. Чоловіки «Укрпошти» поносили усе в мікроавтобуси.
Як раділи наші хлопці, коли ми їм вручали ці подарунки! Щиро дякували! Вам не передати, як було щемливо. Я ледве стримувала сльози, як дивилася на таких молодих і красивих хлопців, які у свої роки мають вже значні поранення…
До слова, наш директор, Вадим Петрович, багато допомагав для ЗСУ особисто. Закуповував бронежилети. Про що, в прямому етері одного з місцевих телеканалів розповів мер міста Олександр Третяк.
За значні особисті досягнення та з нагоди Дня Незалежності України директора було відзначено нагородою від голови ОДА Віталія Коваля за особистий вагомий внесок в розбудову Української Держави!
При нагоді, хочу ще раз привітати Вадима Петровича з цією з Нагородою, яка, безумовно заслужена, ми всі пишаємося ним!
А роботу, яку розпочали продовжуватимемо аж до нашої Перемоги! Слава Україні! Героям Слава!
Записала
Жанна АРСЕНІЧЕВА,
Профінформ ФПО