313441517 498105559016844 5320362153604232298 n
У м. Краків (Польща) відбулась 2-га зустріч проєкту Німецька-Польська-Українська співпраця.
Кай Швабе/Kai Schwabe, Віце-президент регіону Нижня Саксонія Профспілка IG BAU (Німеччина) поділився досвідом ведення соціального діалогу, захисту прав працівників, та професійного індивідуального навчання (поєднання навчання та роботи з повною зайнятістю на підприємстві) і ролі профспілки в цьому процесі.
Він зазначив, що завдяки колективним договорами і угодами у ряді секторів економіки Німеччини, навіть менш кваліфіковані працівники отримують більшу заробітну плату. Також, зазначив, що на сьогодні відбувається тенденція, коли роботодавці «тікають/ухиляються» від колективних договорів.
В ході спільного заходу учасники і гості оцінили проведені проєктні заходи, а також проаналізували напрацьовані матеріали і обговорили організаційні питання підсумкової конференції у грудні.
У зустрічі взяли участь: Thomas Hentschel, Kateryna Danilova - Europäischer Verein für Wanderarbeiterfragen e.V. (EVW); Kai Schwabe (IG BAU); Василь Андреєв, Голова Профспілки будівельників України, Олег Борисов, Заступник Голови, експерт; Марія Купріс, Радник з Міжнародних питань; Agata Żuraw, Alicja Rzeczkowska - Polskie Stowarzyszenie Pracowników Migracyjnych і Grzegorz Wysocki, Przewodniczący Związek Zawodowy Pracowników Rolnictwa w RP (ZZPR).
Мета проєкту: створити діалогову платформу для профспілок, яка сприяє культурній інтеграції мігрантів у приймаючих країнах і захищає гідні умови праці трудових мігрантів.
Проєкт співфінансується: Civil Society Cooperation; Auswärtiges Amt (Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини)