324334541 532278995601573 4776032712846203285 n

Воїнам – підтримка…

Війна, розв’язана агресоркою-росією, покликала на фронт не тільки кадрових військових та тих, хто має досвід у цій справі, а людей різних професій, які стіною стали на захист своєї землі. Взяли у руки зброю і чимало працівників культури, залишивши на час війни затишні кабінети, музичні інструменти, сцену театру, філармонії чи Будинку культури. Така високопатріотична еліта, безперечно, викликає захоплення і слугує прикладом для наслідування.

Звісно, колективи разом із профспілковими організаціями проводжали своїх працівників на відповідальне завдання щодо захисту територіальної цілісності України. Організації профспілок продовжують підтримувати зв'язок зі своїми воїнами, уболівають за них та чекають на повернення з перемогою.

Значний внесок задля підтримки українських воїнів роблять міжнародні профспілкові об’єднання. Чимало з них прийняли рішення допомогти фінансово воїнам – членам Профспілки працівників культури України, мобілізованим до лав ЗСУ. (Профспілка багато років співпрацює з колегами із зарубіжжя за різними напрямками). Сьогодні на першочерговість у співпраці вийшла підтримка «культурних» захисників.

Тільки один приклад. Нещодавно Президія ЦК Профспілки затвердила порядок надання благодійної допомоги тим воїнам, які постраждали від російських агресорів. Відповідно до цього рішення за поданням Кіровоградського обкому профспілки працівників культури матеріальна допомога була надана і нашим працівникам культури, яких мобілізували до війська в особливий період, тобто під час війни. Її отримали працівники обласної філармонії, театру корифеїв, краєзнавчого музею, Гайворонського КЗ «Центр культури і дозвілля» Гайворонської міської ради, таких же центрів Олександрівської, Новомиргородської, Петрівської громад. Загальна сума наданої допомоги – 61 тис. грн. Кошти були перераховані на розрахункові рахунки воїнів-спілчан.

Вручення допомоги відбулося у дружніх колективах закладів культури напередодні Новорічних та Різдвяних свят. До речі, у січні минулого року актори театру корифеїв грали у виставі «Іду на вас», а сьогодні дехто з них – на фронті…

Зоя Кадук, Голова обкому профспілки працівників культури

А Профспілці – вдячність…

Шановні колеги! Адміністрація театру імені М. Л. Кропивницького та профспілкова організація висловлюють щиру вдячність Голові обласної організації Профспілки працівників культури Зої Миколаївні Кадук, а також Центральному Комітету Профспілки працівників культури України (голова Людмила Федорівна Перелигина), за надану матеріальну допомогу нашим працівникам, які сьогодні стоять на захисті нашої держави.

Лариса Коваленко, голова профкому,

Вячеслав Вандрашек, директор театру

Адміністрація Кіровоградської обласної філармонії та артисти академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» висловлюють щиру вдячність обласній організації Профспілки культури Зої Кадук та Центральному комітету Профспілки працівників культури України (голова – Людмила Перелигина) за матеріальну допомогу нашим хлопцям, які сьогодні захищають державу. Нехай наше національне мистецтво і надалі примножує красу, велич та авторитет нашої держави, а Вам, Зоя Миколаївна, та усім працівникам культури - МНОГАЯ ЛІТА У повному здравії і благополуччі. Слава Україні!

Антоніна Червінська,

голова профкому,

Наталія Агапєєва,

директор філармонії

Джерело:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid06Jcc9wQWwNaeieJvMm2Z72sTeq5qS9AfuTk1zbEELTRiAHhDTYmSSTjmTM4FoVRel&id=100036252225754