20211005 120826

ПРОФСПІЛКИ ВИХОДЯТЬ НА ПРОТЕСТ

5 жовтня в УНІАН відбулася прес-конференція на тему: «ЗАХИСТИМО СВОЇ ТРУДОВІ ПРАВА І СВОБОДИ НА ОБ”ЄДНАННЯ В ПРОФСПІЛКИ. ЗДОБУДЕМО КРАЩЕ ЖИТТЯ!»

Спікерами виступили Осовий Григорій, голова СПО, голова ФПУ; заступники Голови СПО:  Михайло Волинець, голова КВПУ, народний депутат України, Вадим Бубняк, голова Федерації профспілок транспортників України і голова Київської обласної ради профспілок Василь Хвостіков

244571362 4754816834563772 8493445238523823043 n

Вони презентували позицію національних профцентрів – членів Спільного представницького об’єднання профспілок та заходи з протидії системному наступу влади на законні права та інтереси працівників і профспілок, порушенню конституційного права на об’єднання у профспілки, намагання нав’язати і узаконити «рабське» трудове законодавство та інших антисоціальних законодавчих ініціатив.

У своєму виступі голова СПО Григорій Осовий, наголосив, що всі 5-ть національних  профоб’єднань, які входять до Спільного представницького органу профспілок вимагають від влади припинити порушення трудових прав українців і закликають Верховну Раду, Уряд і представників бізнесу не лобіювати антитрудові, антипрофспілкові закони.

Він анонсував проведення Всеукраїнської попереджувальної акції профспілок на захист трудових прав працівників 7 жовтня 2021 року в м. Києві та регіонах України, а також профспілкові вимоги до влади. І підкреслив, що всеукраїнська маніфестація в Києві, проводитиметься у Всесвітній день дій за гідну працю,  щоб трудівники змогли продемонструвати свою солідарність і заявити про свої трудові права на працю, гідні умови життя, гідну заробітну плату і безпечні умови на робочих місцях.

 Відеозвіт дивіться за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=aLTvKB8IR90

Пресцентр ФПУ