заставка 238 депутатів підтримали ганебний законопроект Івченко1

Хочу ще раз підкреслити, що ніяка “економія коштів” не може бути виправданню ліквідації ДІЮЧОЇ системи доступності і зручності отримання послуг та допомоги яка функціонувала  до сьогодні за принципом єдиного вікна!», - пише парламентський представник профспілок – народний депутат Вадим ІВЧЕНКО.

Нагадаємо, що Спільний представницький орган об’єднань профспілок постійно та повторно на початку вересня звертався до фракцій і депутатських груп про не підтримку проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та інших законодавчих актів України)», реєстр. №3663 від 15.06.2020р, тому що:

- ліквідовується Фонд соціального страхування України і виконання його функцій покладається на Пенсійний фонд України;

- запропоновані зміни не відповідають Основам законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якими визначено (статті 14-15), що «Страхові фонди є некомерційними самоврядними організаціями. Управління страховими фондами здійснюється на паритетній основі державою та представниками суб'єктів соціального страхування». Проте Пенсійний фонд залишається центральним органом виконавчої влади;

- скасовується для застрахованих осіб оплата лікування у відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм;

- для потерпілих на виробництві не передбачається лікування та реабілітація у закладах охорони здоров’я; забезпечення протезуванням, допоміжними засобами реабілітації, медичними виробами за рахунок коштів соціального страхування тощо.

«До того ж, система, яку сьогодні зруйнували, успішно працює з 1880 року в Німеччині, працює в Австрії, Бельгії, Франції, Данії, Швеції. І лише росії вона не прийшлась до двору і її було таким же чином “скасовано” 14 липня.  Україна в цьому питанні йде крок за кроком за країною агресором», - відзначає В.Є.Івченко.

Джерело: https://www.facebook.com/vadym1ivchenko