VR 6510

За повідомленням Офіційного вебпорталу парламенту України, 10 травня 2023 року відбулася робоча зустріч за участі керівництва Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Міністерства соціальної політики України, Міністерства економіки України та Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) з представниками професійних спілок щодо побудови нової моделі соціального діалогу в Україні.

 

Незважаючи на воєнний стан та глобальні виклики сучасності, соціальний діалог в Україні демонструє сталий розвиток. Учасники зустрічі наголосили на його ключовій ролі в економічній та соціальній стійкості країн Європейського Союзу та відзначили активне ведення соціального діалогу в Україні на національному рівні.

Головними питаннями для обговорення стали розвиток соціального діалогу в Україні у період воєнного стану, а також участь профспілкових організацій у формуванні та реалізації реформ соціально-економічної політики України після його завершення. Голови профспілкових організацій у своїх виступах наголошували на необхідності збереження трудового капіталу в Україні, розвиток стратегічних галузей економіки у повоєнному відновленні.

Учасники робочої зустрічі домовилися про підтримку високого рівня активності соціального діалогу, ефективної співпраці в подоланні викликів воєнного часу та повоєнній відбудові України в контексті європейської інтеграції.

Детальніше:

https://www.rada.gov.ua/news/news_kom/236372.html

Прес-служба Апарату Верховної Ради України