353058517 2302799123225348 6783275536039584831 n

Виступ Генерального директора Міжнародної організації праці Жильбер Унгбо на 111-й Міжнародній конференції праці.

 
Будь-які серйозні політичні кроки і дії, будь то на міжнародному, регіональному або національному рівні, повинні в системному порядку будуватися з урахуванням соціальної проблематики - це необхідно, щоб протистояти зростаючій економічній нерівності, заявив у виступі на відкритті Конференціі.
"Висловлю просту думку: коли йдеться про проблеми, що стрясають сферу праці, ніхто не повинен ховати голову в пісок", - заявив Ж. Унгбо.
"Четверта промислова революція, що веде до радикальної перебудови технологій виробництва, демографічні зрушення, назріла необхідність переходу до низьковуглецевої економіки - все це відкриває нові можливості побудови кращого майбутнього для всіх, - сказав Генеральний директор. - Але водночас... 4 мільярди наших співгромадян позбавлені соціального захисту, а у 214 мільйонів працівників заробітна плата не дотягує до прожиткового мінімуму... Безліч мікро- і малих підприємств, які створювали робочі місця, закінчили банкрутством. А як пояснити той факт, що жінки в середньому заробляють на 20 відсотків менше за колег-чоловіків?"
Щоб поставити соціальну справедливість на чільне місце в процесі глобального відновлення і побудувати майбутнє, що відповідає інтересам людини, необхідно створити глобальну коаліцію за участю широкого кола міжнародних організацій і зацікавлених сторін, підкреслив глава МОП.
Метою Глобальної коаліції за соціальну справедливість, зазначив він, стане забезпечення "збалансованого врахування екологічних, економічних і соціальних аспектів під час обговорення світових проблем, зокрема під час перебудови міжнародної фінансової системи". Вона буде також домагатися "проведення узгодженої політики з питань соціального захисту і гідної праці та нарощування інвестицій у цю сферу".
"Перед загрозою розколу, закостенілості, поляризації думок наш обов'язок і моральний обов'язок - максимально ефективно використовувати дипломатичні методи, щоб домогтися зближення позицій різних груп", - зазначив Генеральний директор, представляючи свою доповідь "У боротьбі за соціальну справедливість" ( (Advancing Social Justice).

 

Довідково:

 

Цього року делегатом на Конференції від працівників України є Голова Профспілки будівельників Василь Андрєєв (текст його виступу дивіться тут).

У 2022 році профспілки делегували на Конференцію заступника Голови Федерації профспілок України Олександра Шубіна.

Впродовж 2014-2021 рр. трудящих України на Конференції МОМ і у виступах на ній представляв Голова ФПУ, голова Спільного представницького органу репрезентативних профспілкових об’єднань на національному рівні, співголова НТСЕР Григорій Осовий.

 
ГІДНО ПРЕДСТАВЛЯЄМО УКРАЇНУ , ЗАХИЩАЄМО ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ !
 
Пресцентр ФПУ,
Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ