20160914 113923 1200

Олена Логунова-голова Первинної організації Профспілки металургів і гірників України на Запоріжвогнетрив (ПО ПМГУ Запоріжвогнетрив), єдина жінка в м. Запоріжжя, яка очолює первинку металургійного підприємства, куди входять робітничі підрозділи не тільки нашого міста, а і Кривого Рога, Кам`янського, Маріуполя.

- У складі ЗОО ПМГУ 18 первинних організацій. Профспілка, яку очолює Олена Логунова, налічує понад дві тисячі членів. Грамотний, досвідчений спеціаліст, членкиня Президії обласної організації та Центральної ради, голова комісії по інформаційній роботі не лише нашого регіону, а і України. Нагороджена грамотою Запорізької обласної Ради за вагомий внесок у розвиток вітчизняної промисловості та нагрудним знаком Федерації профспілок України «Профспілкова відзнака» у 2023 році, - розповідає Голова Запорізької обласної організації Профспілки металургів і гірників України Валерій Миколайович Сєдов.

Олена відкрита, з власною точкою зору, що базується на фундаментальних знаннях, досконала і захоплена в свою справу. Більшу половину життя, 22 роки, працює на Запоріжвогнетриві, пройшовши шлях від старшого прийомоздавальника вантажів залізничного цеху до Голови первинної профспілкової організації. На цю посаду її обрав колектив заводу у 2019 році. Маючи диплом спеціаліста по металургії та охороні праці в чорній металургії, на цьому не зупинилась. Одержала ступінь магістра в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю право. Має бажання навчатися економіці. Бо, як каже сама Олена, профспілкою повинна керувати небайдужа людина, яка знається на технологічних процесах виробництва, економіці, фінансах, охороні праці, правознавстві, психології, соціальних складових та бути щирою, витриманою, поважною до людей та їхніх проблем.

- Задля ефективного соціального діалогу з роботодавцем на всіх рівнях ми в профспілці весь час в активному розвитку: навчаємось та осучаснюємося разом з країною. Наш колдоговор-«мала конституція», неодноразово перемагав на конкурсах Запорізької облради. Основні цілі: зайнятість працівників, соціальний пакет, охорона праці, справедлива зарплатня, індивідуальний захист кожного члена профспілки у разі порушення його прав. Я, як Голова, повинна брати на себе відповідальність і відстоювати інтереси колективу. Саме в цьому і є сенс цієї роботи,  - розповідає Олена.

Кривава війна розділила наше життя на «до» і «після»,  з`явились нові виклики: це, на сам перед, грошова допомога мобілізованим працівникам підприємства, пораненим та родичам загиблих. Влітку 15 працівників взяли участь в акції донорства в Запорізькій обласній клінічній лікарні. Матеріальна допомога надається співробітникам, майно або житло яких зазнало пошкоджень після ракетних обстрілів міста. Евакуйовані з Маріуполя робітники структурних підрозділів отримали захист. Виділяється допомога на лікування як членам профспілки, так і родичам по першій лінії, або заводчанам, які потрапили в скрутні обставини життя і потребують грошової, правової та психологічної підтримки.

Первинка завжди опікувалась членами профспілки, особливо жінками, які щороку отримують подарунки на свята, навіть за умов війни. Незабуті і малюки. Цього року на Новорічні свята для них закупили майже 1000 солодких подарунків.

Пані Олена разом з чоловіком теж виховує маленького розумника синочка Владислава. Весь вільний час, якого, на жаль, недостатньо, присвячує  любій родині. Серед її пріоритетів походи в кіно, театр, філармонію. До війни часто подорожували. Активно займалась танцями, навіть у 2016 перемогла на конкурсі.

- Моя стихія – активна життєва позиція. Треба все встигати і постійно вдосконалювати раніше здобуті навички. В години дозвілля я катаюсь на велику, роликах, переборюючи себе, навчилась гарно плавати, добре опанувала гірські лижі. А ще я – автоводійка, - на прощання вигукнула Олена, вродлива синьоока українська жінка, і попрямувала назустріч новим перемогам.

Серед головних її мрій - скоріше закінчення війни і Перемога, яку своєю працею наближає згуртований колектив Запоріжвогнетриву.

Морозова Олена,

журналіст