20240311 143803

         На виконання Угоди між Головним  управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області та Запорізькою обласною радою професійних спілок у Запорізькій обласній раді профспілок 11 березня 2024 року під головуванням Тамари БЕЛЕСКОВОЇ, виконуючої обов’язки Голови Облпрофради, відбулося засідання „круглого столу” з питань практичного застосування змін чинного законодавства, що стосуються порядку призначення, перерахунку та виплати пенсій у 2024 році. В Запорізькій області отримувачами пенсій, станом на 1 березня поточного року, є 461 тис. осіб.

Окрім 42 представників членських організацій Запорізької облпрофради, участь у засіданні ”круглого столу” взяли: Світлана ЖМУРКО, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, Вікторія ТЕРЕЩЕНКО, заступник начальника Головного управління і Володимир ФАТЄЄВ, начальник управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.   

Світлана ЖМУРКО поінформувала учасників засідання щодо термінів, розмірів та порядку індексації пенсійних виплат різним категоріям громадян, які пенсії цьогоріч проіндексовані, яким віковим групам громадян встановлені мінімальні пенсійні виплати і в яких розмірах.

20240311 110113

Заступник начальника Головного управління Вікторія ТЕРЕЩЕНКО детально зупинилася на питанні пенсійних виплат у поточному році за результатами перерахунків, проведених відповідно до нових рівнів мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, встановлених на 2024 рік. Були розглянуті пенсій різних „вікових” груп населення, „чорнобильців”, підвищені спеціальні пенсії, тощо.

В результаті проведених перерахунків, середній розмір пенсії в Запорізькій області з початку поточного року зріс на 423 грн. і на 1 березня склав 6001 грн.

В цілому, за результатами проведених перерахунків, підвищено розмір пенсійної виплати 429 тис. запорізьких пенсіонерів, у середньому на 368 грн.

У ході зустрічі фахівці Пенсійного фонду в області відповіли на численні запитання представників профспілкових організацій.

 

20240311 110054

Запорізька обласна рада профспілок