422152194 792114369170221 1729096514942148102 n

"Нам вдалося зберегти соціальний діалог під час війниІ цьому дуже дивуються наші іноземні партнери. Адже війна - не час для дискусій. Це час, коли влада концентрується у руках політичного керівництва, коли всі максимально мобілізуються навколо однієї мети, навколо однієї цілі", - заявив заступник Голови Федерації профспілок України Олександр Шубін.

За його словами, з перших днів повномасштабної війни профспілки вийшли до уряду, до парламенту зі своїми ініціативами, пропозиціями, багато з яких, до речі, враховуються. І вони стали частиною законодавчих актів, які приймалися під час воєнного стану, які дозволили вирішити багато абсолютно нових питань українського суспільства. Безумовно, не обійшлось, без звуження прав профспілок і працівників. Але як може бути по-іншому, коли в твої двері стукає ворог?

Втім, профспілкам вдалося соціальний діалог зберегти. Хоча є питання і до кількості дискусійних майданчиків, і до ставлення багатьох урядовців, політиків, роботодавців, які нехтують необхідними переговорами.

“Ми рухаємося в Європейський Союз, який побудований на принципах консультації влади з працівниками, з роботодавцями. Для нас іншого шляху немає - мусимо домогтися консенсусу. Сьогодні ми, як члени Європейської конфедерації профспілок, використовуємо всі можливості для того, щоб іноді навіть насильно привести нас, так би мовити, у щастя. Переконані, якщо Україна імплементує всі європейські правила.  В результаті ми і переможемо і відбудуємо країну, і збережемо суспільну злагоду”, - підкреслив Олександр Шубін.

Відеозапис промови додється

Пресцентр ФПУ