picture 12 800x445

Від сьогодні в Україні перестає діяти локдаун. У зв'язку з цим починає діяти адаптивний карантин, який за рішенням Уряду продовжиться до  кінця лютого ц.р.

Що дозволяється. Після січневого локдауну Україна повертається в «помаранчеву» зону. Тому буде дозволена робота непродовольчих магазинів та ринків, торгових центрів.

Кафе та ресторани зможуть працювати з 7:00 до 22:00. Там будуть діяти карантинні обмеження: розміщення відвідувачів на відстані не менше, ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками, не більше 4 дорослих за столом.

Можуть працювати кінотеатри та театри, спортзали і фітнес-центри, музеї, виставки, галереї.

Що буде заборонено. Не дозволять діяльність установ, що надають послуги розміщення (крім готелів, санаторно-курортних установ і закладів, що надають соціальні послуги).

Також розважальні заклади, дискотеки, масові заходи (більше 20 чоловік) залишаються під забороною.

Очне відвідування шкіл. У МОН наполягають, що потрібно повернути молодших школярів (1-4 класи) до повноформатного навчання. Втім, у Міністерстві охорони здоров'я з цим не погоджуються.

Робота транспорту. Громадський транспорт продовжить свою роботу. Карантинними обмеженнями в транспорті залишаються: масковий режим і заповненість відповідно до кількості місць для сидіння. Метро і далі буде працювати.

До відома:

 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не виключає продовження поточного карантину до 31 березня. За його словами, загальний карантин у цьому році триватиме «дуже довго», але невідомо, яким саме він буде.

"Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла», — сказав він.

Головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що 25 січня Україна перейде на адаптивний карантин і у разі локальних спалахів захворюваності будуть застосовувати посилені обмеження.

Прес-центр ФПУ

за матеріалами Інтернет-видань