профспілковий вісник ст1

З метою подальшого розвитку інформаційної діяльності профспілок, підвищення їх ролі в суспільно-політичному житті області, Закарпатська обласна рада профспілок (голова Іван Зелінський) розпочала випуск електронної версії інформаційного бюлетеня «Профспілковий вісник». Він виходитиме щокварталу.

У травневому випуску опубліковано матеріал прес-центру облпрофради про надання у Закарпатті гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям, яку Федерація профспілок України отримала від австрійських профспілок.

Вміщено також інформації про співпрацю профспілок з обласним центром зайнятості, проведення Всесвітнього дня солідарності з Україною, зустрічі у санаторії «Карпати» з представниками Місії американської благодійної організації Corus International, яка через профспілки субсидуватиме витрати у санаторіях, де проживають тимчасово переміщені особи.

На  допомогу профактиву надано правові консультації щодо спрощення в отриманні статусу безробітного під час воєнного стану та зміни до пенсійного законодавства для дострокового виходу на пенсію, наведено процедуру укладання колективних договорів тощо.

Сергій Баранчиков,

прес-центр Закарпатської облпрофради