b53880d3 96b35f1c5 040822

 

Як інформує Інтернет-видання 20 минут.UA https://vn.20minut.ua, Верховна Рада ухвалила закон № 2352-ІХ, який отримав неофіційну назву закон «Про оптимізацію трудових відносин». Він вносить зміни й до трудового законодавства, і до першого трудового закону, який був ухвалений на початку повномасштабної війни №2136, і до інших нормативних актів у сфері праці.

 

Після набуття чинності нового трудового закону Федерація профспілок України опублікувала заяву до парламенту, що такі зміни у законах про працю — «це підступний удар в спину трудящим».

«Наслідки такого парламентського рішення не складно спрогнозувати: масове порушення прав працівників, їх безконтрольні звільнення, зростальне безробіття та вимушений від’їзд найбільш кваліфікованих і економічно активних працівників з України. Під загрозою опиняться кадрове забезпечення реформ, розвиток економіки і подальші євроінтеграційні кроки української держави. Буде підірвано спроможність набуття членства України в ЄС», — спрогнозували у ФПУ. 

У цій організації закликають президента України Володимира Зеленського накласти вето на прийнятий закон № 2352-ІХ, аби захистити конституційні права на працю громадян.

 

Детальніше: https://vn.20minut.ua/Podii/mobilizovani-teper-bez-zarplati-na-stariy-roboti-i-sche-chotiri-zmini--11638667.html

 

Пресцентр ФПУ